Valikko Sulje

BLOGI

Sanotaan, että ihmisen mieli on kuin norsu torilla. Kun norsua ohjataan täyden torin poikki, se ei kulje suoraan vaan hidastelee. Sen kärsä kurottautuu ottamaan oikealla puolella sijaitsevasta kojusta banaaneja, vasemmalta kookospähkinän ja viinirypäleitä siitä kojusta, joka on kenties vinosti kaakossa. Tämä tekee matkanteon vaikeaksi, mutta jos norsulle annetaan keppi, se kietoo kärsänsä kepin ympäri ja alkaa kantaa keppiä määrätietoisesti suoraan eteenpäin, unohtaen kaikki matkan varrella olevat houkutukset.

Näin toimii ihmisen mieli. Jos annat sille tekemistä ja autat sitä keskittymään, pääset tavoitteisiisi paljon helpommin. Joskus tavoite on tiukassa tilanteessa onnistuminen, joskus jotain kauaskantoisempaa.

Posted in keskittyminen, mieli

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *