Valikko Sulje

BLOGI

Toisen maailmansodan riehuessa valtoimenaan 1941 Iso-Britannian silloinen pääministeri Winston Churchill piti puheen entisessä koulussaan. Tarinan mukaan hän käveli näyttämölle kävelykeppiinsä nojautuen. Hän käveli tuolin kohdalle, istuutui, otti hatun päästään ja asetti keppinsä nojaamaan tuolia vasten. Hän katseli nuorta yleisöä pitkään ja sanoi sitten: ”Älkää koskaan luovuttako.” Yleisön joukossa kävi innostunut kohahdus. Churchill jatkoi istumistaan pitkän tovin eikä kenenkään hämmästykseksi jatkanut puhettaan. Vasta kiusallisen pitkän hiljaisuuden jälkeen hän sanoi taas: ”Älkää koskaan luovuttako.” Sitten hän tyynesti nousi ylös, laittoi hatun takaisin päähänsä, otti kävelykeppinsä ja käveli ontuen pois näyttämöltä.

Suuri osa mahdollisuuksistamme kumpuaa päätöksistä, sitoutumisesta ja tahdonvoiman tietoisesta käyttämisestä. Itselle tärkeisiin asioihin ja päämääriin on helppo sitoutua silloin kun asiat menevät myötävirtaan, mutta vaikeuksien keskellä samoihin asioihin ja päämääriin tarvitaan tietoista sitoutumista. Tahdonvoiman kasvattamista kannattaa harjoitella ensin pienissä ja helpommissa asioissa, ja jokaisen yrityksen myötä kasvaa päättäväisyys ja voima aina uudeksi mahdollisuudeksi, jonka edessä vuorenkin ylittämisestä tulee seikkailu eikä tuskainen taival.

Usko itseesi. Usko mahdollisuuksiisi. Sitoudu asiaasi ja anna asiasi suuntaan vielä yksi isku juuri silloin, kun jo haluaisit antaa periksi.

Posted in päättäväisyys, tahdonvoima

1 Comment

  1. Anonymous

    Tuo on kyllä totta, juuri kun tuntuu siltä, että haluaa lyödä hanskat tiskiin, niin silloin pitää juuri yrittää. Usein se palkitsee ja tuottaa hedelmällisen tuloksen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *