Valikko Sulje

BLOGI

Neurologi Antonio Damasion mukaan aivojen vasen puolisko pyrkii tuottamaan sanallisia kertomuksia, joilla ei usein ole mitään tekemistä totuuden kanssa. Nuo kertomukset ja ajatukset tukevat sitä kuvaa, jonka haluamme itsellemme ja toisillemme kertoa maailmasta, jossa elämämme. Olemme ikään kuin taipuvaisia uskomaan omien aivojemme jatkuvia tiedotteita, eikä mikään sekoita meitä yhtä paljon kuin omat ajatuksemme. Suosittelen lämpimästi omien stressaavien ajatusten kyseenalaistamista. Jos sanot itsellesi “Tuo ihminen aiheuttaa minulle pahan olon”, voisit seuraavaksi kysyä itseltäsi: “Onko se totta?” Ehkä omat ajatuksesi ja tarinat, joita itsellesi kerrot, ovat kaiken pahan olon alkulähde.

Posted in aivot, stressi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *