Valikko Sulje

BLOGI

Musiikin kuunteleminen aktivoi aivoissa laajoja osia ja vaikuttaa aivojen vireystilaan. Kaikella äänellä on oma värähtelytaajuutensa, ja erilaiset äänet aktivoivat aivoissa erilaisia asioita. Tutkimusten mukaan Mozartin KV 448 -sonaatin kuunteleminen 10 minuutin ajan saa aivoissa aikaan muutoksia, jotka tukevat oppimista ja tilan hahmottamista heti musiikin kuuntelemisen jälkeen. Älykkyysosamäärän on todettu nousseen jopa 8-9 pointtia nimenomaan Mozartin musiikin kuuntelemisen jälkeen, joskin muutokset älykkyysosamäärässä ovat tilapäisiä.  Mielenkiintoista on, että esimerkiksi rock-musiikin kuunteleminen tai hiljaisuudessa oleminen ei tutkimuksissa parantanut koehenkilöiden suorituksia. KV 448 -sonaatin lisäksi tutkijat suosittelevat Mozartin pianokonserttoa no 23.

Posted in aivot, oppiminen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *