Valikko Sulje

BLOGI

Minua pyydettiin kirjoittamaan puolensa pitämisestä. Miten olla jämäkkä ja vahva hankalaksi koettujen ihmisten tai tilanteiden edessä? Mietin asiaa jonkin aikaa. Mietin omaa elämääni ja kokemuksiani ja kaikkia niitä hankalia ihmisiä, jotka ovat omalta osaltaan auttaneet minua kasvamaan sisäisesti vahvaksi ihmiseksi. Päädyin jälleen samaan loppupäätelmään: parhaiten pitää puolensa hän, joka on oppinut rakastamaan itseään. Hänellä ei ole tarvetta egoilla eikä myöskään nöyristellä, koska hän rakastaa itseään niin kuin oman elämän läheisintä ihmistä vain voi rakastaa, arvostaa ja kunnioittaa. Rakastetusta halutaan pitää huolta. Rakastetuksi itsensä kokeva omaa terveet rajat, eikä hänen ylitseen voi kävellä. Muutkin vaistoavat, missä tuon toisen rajat menevät, ja hankalienkin ihmisten miekasta tylsistyy terä. Ei ole aina helppoa muistaa rakastaa itseä; monta kertaa rakastamisen taitoa saa palautella mieleen ja opetella. Mutta pienestä se lähtee: sanoista, teoista, omaa hyvinvointia ja tasapainoa tukevista valinnoista. Itsetuntemuksesta. Ryhdy oman elämäsi parhaaksi rakastajaksi, ja sitoudu tehtävääsi joka aamu uudelleen ja uudelleen.

Posted in itsetuntemus, rakkaus

1 Comment

  1. Anonymous

    Itsensä rakastaminen on todella vaikeaa, mutta välttämätöntä, jotta elämästä ja oman elämän tarkoituksesta voi myös nauttia. Miksi se on niin vaikeaa?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *