Valikko Sulje

BLOGI

Kesäkuun lopun blogiteksti sai lukijan jättämään kommentin, jossa hän kysyi, miksi itseä on niin vaikea rakastaa.
Tässä muutamia ajatuksia:
1. Olivat syyt mitkä tahansa, tärkeintä on oppia tiedostamaan ne valinnat, joilla laiminlyöt omia tarpeitasi ja tunteitasi. Valinnoillamme joko rakennamme tai tuhoamme hyvinvointiamme.
2. Jos et vielä kykene rakastamaan itseäsi, opettele sietämään itseäsi. Sano joka aamu: “Olen valmis sietämään itseäni tänään.”
3. Opettele seuraavaksi pitämään itsestäsi. Jos ei sekään onnistu, sano: “Haluan opetella pitämään itsestäni.”
4. Kun olet valmis, sanot: “Pidän itsestäni.  Haluan opetella itseni rakastamista.”
5. Ja sitten: “Rakastan itseäni. Hyväksyn itseni juuri sellaisena kuin olen.”

P.S. Älä välitä, vaikka tunne ei heti seuraisi ajatusta. Anna tunteelle aikaa. Sitoudu itseesi. Rakkautta täytyy ruokkia, jotta siitä tulee osa omaa olemista.

Posted in tunteet, valinnat

3 Comments

  1. Minna Marsh, mentaalivalmentaja

    On paljon helpompi vaipua synkkyyteen kuin ottaa vastuuta omasta hyvinvoinnista! Valinta on viime kädessä jokaisen oma. Tunteet paljastavat parhaiten millaisia ajatuksia on tapana päässä pyöritellä. Vain sinä päätät, mitä ajattelet maailmasta ja itsestäsi. Harjoittelua se vaatii ja irrottautumista uhrimentaliteetista, mutta mahdollista se on! Hyvän elämän eteen kannattaa tehdä töitä – omassa pääkopassa. Aurinkoisia terveisiä sinne!

  2. Anonymous

    Joo tuo tuntuu realistisemmalta oppia sietämään itseään päivittäin. Pohjaton suo on miettiä, miksi ei rakasta itseään —johtaa epätoivoon. Olen vastuussa omasta elämästäni ja valinnat teen itse (tuhoan tai rakennan hyvinvointia kuten Minna kirjoitit blogissasi. Matka on vielä pitkä, mutta pikku hiljaa…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *