Valikko Sulje

BLOGI

“Use it or lose it.”
Ennen uskottiin, että aivot vain luonnollisesti rappeutuvat iän myötä, mutta nykyään tiedetään, että neurobic eli aivojumppa auttaa aivoja rakentamaan uusia tehokkaita yhteyksiä. Harjoittelu kannattaa aloittaa jo nyt, vaikka uusia aivosoluja syntyy läpi elämän – kukapa meistä ei haluaisi oppia toimimaan tehokkaammin!
Neurobicissa tehdään samoja asioita kuin ennen, mutta uudella tavalla.  Suosittelen kahta harjoitusta:

  • Opettele harjaamaan hampaasi käyttäen sitä kättä, joka sinulla on ei-dominoiva eli oikeakätiset käyttävät vasenta kättä.
  • Yritä syödä kokonainen ateria silmät kiinni.

Nämä harjoitukset pakottavat aivot prosessoimaan tietoa uudella tavalla. Samalla ne aktivoivat aivojen eri puoliskoja toimimaan entistä tehokkaammin. Harjoituksia kannattaa tehdä usein ja sinnikkäästi – uusia aivopolkuja ei luoda tuosta vain, mutta jokainen harjoitus tuulettaa aivojen jämähtäneitä neuronipolkuja saamalla aikaan uudenlaisen sähköisen myrskyn.

Posted in mentaalivalmennus

1 Comment

  1. Anonymous

    Olen itse tehnyt aivojumppaliikkeitä esim. ennen erityistä keskittymistä vaativissa tilanteissa. Saamissani aivojumppaohjeissa on hyvinkin yksinkertaisia liikkeitä, joista voi olla apua esim. oppimisessa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *