Valikko Sulje

BLOGI


Tunnetko ihmisiä, jotka vaikuttavat aina kiireisiltä, mutta saavat silti aikaan vain vähän? Tällaiset ihmiset todennäköisesti keskittyvät vääriin asioihin ja tarttuvat yleensä ensimmäiseksi täysin toisarvoisiin asioihin. (Listojen tekeminen auttaa sinua huomaamaan, mitkä asiat ovat oikeasti tärkeimpiä).
Mark Twain sanoi aikoinaan, että jos syöt sammakon heti aamusta, on loppupäivä mitä parhain. Kyseessä ei kuitenkaan ollut kulinaristinen ohje, vaan pikemminkin Twain kehotti tarttumaan rumimpaan ja inhottavimpaan sammakkoon heti aamusta, ilman mitään muttia. Tuo sammakko on tietysti listallasi se hankalin asia, jonka tekemisestä hyötyisit eniten, tavalla tai toisella.
Osa ihmisistä tarttuu ensimmäiseksi näihin rumimpiin sammakoihin. Se käy heiltä luonnostaan, koska he eivät ole asioiden lykkääjiä. Lykkääjän sen sijaan on hyvä opetella näkemään syy-seuraus-yhteyksiä omien valintojensa ja tulosten välillä: jos aloitat jokaisen päivän helpoista asioista, kehität itsellesi tavan, joka saa sinut aina tarttumaan vain helppoihin asioihin.

Aiheesta lisää Brian Tracyn äänikirjassa Eat That Frog!

Posted in keskittyminen, tahdonvoima, tavoitteet, valinnat

3 Comments

  1. Anonymous

    Ne tavat, ne tavat… Jos voisin luoda itselleni kaikki tavat ihan uudestaan, uusia tapoja siis, muuttuisi kai elämänikin ihan toisenlaiseksi. En halua olla tapojeni orja enää!

  2. Anonymous

    Sain tehtyä ennen pääsiäistä monta epämiellyttävää työhommaa ja silloin vapautui kovasti energiaa. Eikä ne oikeesti niin epämiellyttäviä hommia olleet vaan olin ne tehnyt päässäni sellaisiksi.Itse olen kyllä välillä lykkääjä, mutta taas joskus orjallisen ajoissa. Vaikka olen lykkääjä olen aina sovitussa aikataulussa.

  3. Anonymous

    Hmm. Näinhän se on. Jotenkin on vaan vaikeaa hoitaa se huonoin duuni pois alta. Vaikka kuinka tiedostaa sen, että näin olisi hyvä toimia ja toimintamallista saa itseasiassa paljonkin energiaa, sitä lipuu vaan helposti vanhaan siirrän tätä huomiseen toimintamallia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *