Valikko Sulje

BLOGI

Oletko koskaan tullut ajatelleeksi, että menneisyyttäsi ei ole olemassa missään muualla kuin omissa ajatuksissasi? Menneisyys on vain sarja ajatuksia ja mielleyhtymiä, joilla palaat uudestaan kipeisiin kokemuksiin tai ajan kultaamiin muistoihin. Vain ajatuksia.
Monet ihmiset unohtavat hoitaa tätä hetkeä elämässään, koska he keskittyvät niin paljon menneisyyteen. Jos opit hoitamaan kutakin käsillä olevaa hetkeä ja päivää mahdollisimman hyvin, luot itsellesi uusia hyviä päiviä ja voit nukkua yösi levollisemmin. Jos minä olen siinä onnistunut, sinäkin voit onnistua.
Monet aikaansa seuraavat psykologit (POM/HR) opettavat asiakkaitaan näkemään menneisyyden muistot ajatuksina, riippumatta siitä tapahtuivatko muistoihin liittyvät asiat päivä, kuukausi vai kymmenen vuotta sitten. Traumaattisia asioita kokeneet ihmiset ovat usein muistojensa armoilla, ja he kokevat mielessään saman tuskan ja pelon yhä uudestaan, joskus läpi elämänsä. Onneksi myös traumatisoitunut ihminen voi oppia ymmärtämään, että myös muistot ovat eräänlaisia ajatuksia ja ajatuksia voi muuttaa ja ohjata.

Posted in keskittyminen, tahdonvoima, tunteet

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *