Valikko Sulje

BLOGI

En pidä ollenkaan huonona asiana, että menneissä yleisurheilun MM-kisoissa Suomi ei menestynyt, eikä kehuja sadellut myöskään Göteborgissa maaottelussa Ruotsia vastaan. Suomen Urheiluliiton valmennuksen johtaja Jarmo Mäkelä tilitti, miten häntä ketutti, enkä yhtään epäile etteikö näin olisi ollut. Lehdissä ihmeteltiin ruotsalaisten ylivoimaista taistelutahtoa ja venymistä yli Suomen osaamisen kerta toisensa jälkeen.

Joskus tarvitaan aikamoinen kuoppaan notkahtaminen, jotta saadaan tehtyä kipeästi tarvittavia muutoksia. Ainakin minua hämää kerta toisensa jälkeen, miten maamme huippu-urheilijat valittavat liiallisia paineita, keskittymiskyvyn puutetta tai joitain epämääräisiä suoritusta haitanneita tekijöitä. Onko nyt todella niin, että Suomessa ei vielä tiedosteta, että paineensietokykyä ja keskittymiskykyä on mahdollista oppia siinä missä muitakin taitoja? Jokaisen urheilijan olisi hyvä tietää perusasioita aivojen toiminnasta ja oman mielen mahdollisuuksista.

Posted in keskittyminen, mentaalivalmennus, stressi, urheilu

1 Comment

  1. Helia

    Ero mestareiden ja muiden välillä on se, että mestari lähtee aina voittamaan ja nuo muut… no "menemme yrittämään parhaamme ja katsotaan mitä sillä saavutetaan". Kuinka monta kertaa muuten olet kuullut tuon lauseen suomalaisen urhelijan suusta?
    (H.Toikka)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *