Valikko Sulje

BLOGI

Suomi on täynnä akateemisen koulutuksen saaneita työkykyisiä työttömiä. Usein hyvää, arvostettua työpaikkaa hakee noin sata osaajaa, joista noin kymmentä voidaaan harkita haastatteluun asti. Noiden kymmenen mahdollisuudet voittaa kisa ovat vain kymmenen prosentin luokkaa.

Nykyään on turha jäädä odottamaan itselle sopivia avoimia työpaikkoja. Aika kuluu ja työnhakija ei nuorru. Odottelun sijasta jokainen työkykyinen ihminen voi alkaa rakentaa itselleen sopivaa työsarkaa toimimalla ja tekemällä viisaita ratkaisuja

 • freelancerina
 • yrittäjänä
 • pätkätyöläisenä
 • harrastuspohjaisella toiminnalla
 • toisia auttamalla ja aktivoimalla
 • omaa itsetuntoa ja itseluottamusta kehittämällä
 • lukutaitoisena, uutta oppivana ihmisenä (muista headhunterit ja blogit).

Jos olet työtön, löydä intohimoja herättävä työsarkasi ja tee jotain sen eteen. Perehdy, perehdy. Älä mieti alussa, kuinka paljon nettoat – ennen pitkää huomaat, että raha seuraa työstään innostunutta. Tärkeintä on löytää tekemisen riemu ja luottamus omiin mahdollisuuksiin. Mahdollista työnantajaakin kiinnostaa tekijä, ei odottaja.

Olen itse rakentanut oman työsarkani, ja se on ollut elämäni parhaita taipaleita. Tässä varoituksen sana: jos haluat turvallista ja helpompaa elämää, toimi kuten valtaosa työttömistä työnhakijoista – parempaa odottaen.

P.S.
Erinomainen kirja suostuttelemisen taidosta on Dave Lakhanin Persuasion, jota saa ainakin Tampereen kirjastoista.

Posted in haasteet, inspiraatio, keskittyminen, menestys, muutos, oppiminen, päättäväisyys, tahdonvoima, tavoitteet, vastuullinen hyvinvointi

2 Comments

 1. Minna Marsh, mentaalivalmentaja

  Kiitos kommentista.

  Toki ymmärrän, että kaikki eivät halua tai sovellu prototyyppiseksi yrittäjäksi, mutta tässä maassa on silti mahdollista poiketa normeista ja yrittää ja tehdä paljon ja monella tavalla.

  Joskus tarvitaan vain näkökulman vaihtamista ja reippautta peliin. Usein ihmiset näkevät itsensä epäonnistujina, ja kaikki onnistumisen merkit ja muistot jäävät unohduksiin, kun työttömyys koettelee.

  Meissä kaikissa on yhä niin paljon mahdollisuuksia!

 2. Anonymous

  Loistava kirjoitus, hienoa Minna!

  Yrittäjyys on mahdollisuus ja pienestä haaveesta voi rakentaa ajan kanssa jotain suurta, kun ihmistä ajaa innostus, eikä ainoastaan turvallinen kuukausipalkka.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *