Valikko Sulje

BLOGI

MIETINTÖJÄ

On yksi asia, joka on monelle hämärän peitossa, ja se on ihmisen arvo. Me olemme nimittäin kaikki samanarvoisia.

Eräs mies tokaisi, että tietysti mersumies on paljon häntä arvokkaampi. Miehellä oli kokemusta siitä, miltä tuntuu seistä räntäsateessa bussipysäkillä mersumiehen karauttaessa ohi. Tuossa tilanteessa oli kiteytynyt yhteiskuntamme arvostuksen tyyssijat: omaisuus, ulkonäkö, työ, suhteet, suoritukset ja saavutukset.

On totta, että meitä arvioidaan monen ulkoisen seikan perusteella ja yhteiskunnassa arvostetaan eri asioita, milloin mitäkin. Teemme silti suuren virheen, jos alamme määritellä oman arvomme toisten mielipiteiden ja ulkoisten seikkojen kautta. Monella sankarilla hämärtyy täysin, että on elämää statuksen ja lööppien ulkopuolellakin. Eikä joku hiljaisempi kaveri jää ihmisarvoltaan ja potentiaaliltaan yhtään himmeämmäksi kuin suuria vuoria valloittanut ja mitaleita onnistuneesti kalastanut sankari.

Posted in arvot, epäonnistuminen, itsetunto, menestys

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *