Valikko Sulje

BLOGI

ASIAA URHEILUSTA

Mietteissäni luin Aamulehden tuoretta juttua jääkiekkoilija Marko Anttilasta. Ilveksellä kausi on ollut kovaa alamäkeä, eikä tilanne hyvältä näytä. Aamulehti kirjoittaa Anttilan olemattomista tehoista viime aikoina, kadonneesta itseluottamuksesta ja jostakin mitä piinaviikoiksi nimitetään. MM-kisojakin kuulemma hänelle uumoiltiin, vaan ei enää.

Olin viime talvena seuraamassa sellaisia Ilveksen pelejä, joissa Anttila tuntui olevan aina siellä, missä actionia tarvittiin. Hänen luistelutaitoansa arvosteltiin, mutta mitä siitä, kun kaverilla oli tarmoa ja rohkeutta laittaa tuulemaan. Anttila onkin ollut monen tamperelaisen nuoren pojan idoli, eikä syyttä.

Uskon vahvasti, että kaverin taidot eivät ole kadonneet minnekään. Taidot ovat tallella ja ne tulevat taas pintaan, kun itseluottamus palautuu kohdilleen. Juuri nämä “piinaviikot” voivat olla Anttilalle se vaihe, joissa pojista tehdään Suomen parhaita urheilijoita. Kestä siis, Marko, ja usko taas.

Posted in epäonnistuminen, itseluottamus, mentaalivalmennus, urheilu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *