Valikko Sulje

BLOGI

IRROTTAUDU LOPPUTULOKSESTA.

Amerikkalaisen yliopistokoripallon kaikkien aikojen parhaaksi valmentajaksi mainittu John Wooden on alleviivannut, että menestys tarkoittaa ennen kaikkea mielenrauhan löytämistä. Tyyni, rauhallinen mieli on paras ase silloin, kun edessä on tärkeä tehtävä. Wooden valmensi menestyksekkäästi mm. Kareem Abdul Jabbaria, jolle hän painotti prosessiin keskittymistä ja voittamisen unohtamista.

– Älä koskaan murehdi asioita, joita et voi hallita, koska murehtiminen vaikuttaa siihen, mitä voisit hallita, Wooden opetti.

Päämäärätauti lisää tyytymättömyyttä, romahduttaa taitomme ja altistaa liialliselle stressille. Mikä tahansa prosessi, solmujen aukaiseminenkin, on pidettävä mielekkäänä. Elämää ei ole tarkoitettu juoksuksi kohti pakenevaa määräasemaa.

******
Teksti on lyhennelmä kirjoittamastani jutusta Löydä menestyksesi suunta (Juoksija-lehti 2009).

Posted in haasteet, keskittyminen, stressi, tavoitteet

1 Comment

 1. Anonymous

  Teksti herätti häkellyttäviä ajatuksia.
  Hurjaa huomata, että olen yli 20 vuotta sitten osannut asian, jota en nyt ole edes ymmärtänyt käyttää elämässäni hyödykseni.
  Nyt alan tosissani muistelemaan, miltä kilpaurheilua harrastaessa tuntui, kun osasi keskittyä vain siihen mitä tekee ja maailma ympäriltä hävisi.

  Kiitos blogistasi. Tämä oli minulle huisa oivallus.

  -Inkeri

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *