Valikko Sulje

BLOGI


ASIAA STRESSINHALLINNASTA

Iltalenkillä tuli sellainen olo, että Leijonat hoitavat hommansa USA-ottelussa. Näin tapahtuikin. Ei turhia hötkyilyjä, eikä ylireagointia.

Ihmisen suurin este on ihminen itse. Ihmisen mieli rauhoittuu parhaiten hengitykseen keskittymällä. Eivät ihmiset yleensä ole kovin innostuneita hengitysharjoituksista, koska heillä on niin kiire miettiä niitä ISOJA ongelmiaan. Yksinkertaisin hengitysharjoitus menee näin: Sulje silmäsi. Tule tietoiseksi hengityksesi luonnollisesta tahdista. Keskity siihen. Laske kymmenen sisäänhengitystä. Jos mieleesi tulee ajatuksia, aloita laskeminen alusta, itseäsi moittimatta. Jatka harjoitusta laskien aina kymmenen sisäänhengitystä viiden minuutin ajan, jos voit. Huomaat, että harjoittelu ei muuta mitään ulkoista, mutta silti se muuttaa vähitellen kaiken. Maailma näyttää ihan toiselta, kun löydät sisältäsi varmuuden ja rauhallisen paikan.

Ihmisen elämä on ulos- ja sisäänhengityksen varassa. Tasaista, hyvää rytmiä. Muualtakin löytyy rytmiä. Nukumme, valvomme. Lepäämme, toimimme. Tulee eteen ylämäkiä, alamäkiä. Olemme ulkona, olemme sisällä.

Parasta rytmissä ja hengitykseen keskittymisessä on se, että mieli tasaantuu ja silloin mahdollisuutemme laajenevat.

Posted in keskittyminen, mentaalivalmennus, mieli, stressi

1 Comment

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *