Valikko Sulje

BLOGI


ASIAA MENTAALIVALMENNUKSESTA

Minulla on ollut ilo ja kunnia kouluttaa kehitysvammaisia aikuisia mentaalivalmennukseen liittyvissä asioissa. Ohjelmanumeroina ovat olleet stressinhallinta, keskittyminen ja rentoutuminen.

Alussa mietin, miten pärjään kehitysvammaisten kanssa. En aina saa kaikkien puheesta selvää, mutta onneksi paikalla on ollut kehitysvammaisten tukemiseen erikoistunut ammattilainen, joka on tarpeen mukaan toiminut myös tulkkina. Kaiken kaikkiaan kokemukseni ovat olleet vain ja yksinomaan myönteisiä. Tapaamani kehitysvammaiset aikuiset ovat olleet vailla egoilua, ennakkoluuloja ja teeskentelyä. What you see is what you get.

Kehitysvammaisia helposti tuijotetaan kadulla ja heitä vähätellään. He ovat itse tästä myös piinallisen tietoisia. Kaikilla tapaamillani kehitysvammaisilla on ollut valtavan suuri sydän, huikea oivalluskyky ja sisäistä potentiaalia vaikka muille jakaa. Työskennellessämme he ovat tehneet hengitysharjoituksia, miettineet ääneen ja rehellisesti omia vaikeitakin tunnetilojaan ja tukeneet toisiaan asioissa, joissa moni “terveempi” eristyy omaan pahaan oloonsa.

Jokaisen koulutuskerran jälkeen olen itse ollut sekä virkistynyt että iloinen. Maailma on hieno paikka, kun muistaa joskus kurkistaa myös muurien taakse.

Posted in keskittyminen, mentaalivalmennus, oppiminen, vastuullinen hyvinvointi

1 Comment

  1. Anonymous

    Kiitos ryhmämme puolesta hienosta palautteesta! Toivottavasti saamme jatkaa yhteistyötä kanssasi!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *