Valikko Sulje

BLOGI


ASIAA OPPIMISESTA JA MENESTYMISESTÄ

Useimmiten pidän junassa matkustamisesta. Enkä vähiten sen vuoksi, että siellä kohtaa mielenkiintoisia ihmisiä. Näin tapahtui myös tällä viikolla. Viereeni istui mies, joka osoittautui ammattilaispokerinpelaajaksi. Nimitän häntä tässä yhteydessä Harriksi.

Harri on entinen jääkiekkoilija, mikä teki hänestä työni kannalta erittäin mielenkiintoisen jututettavan. Sain luvan kirjata ylös hänen kommenttejaan.

Junamatkan aikana opin, että vain 10 % pokerinpelaajista pystyy pelaamaan voitollisesti, Harrikin vasta viimeiset kaksi vuotta. Kehittymisen on taannut jatkuva halu analysoida omia virheitä ja tekemisiä, muuten ei asiantuntijuutta Harrin mukaan saavuteta. Pokeri on opettanut hänelle myös kassanhallintaa. Pelikassasta voi kerralla laittaa likoon enintään kymmenesosan, ja tuo taito on auttanut Harria hallitsemaan rahankäyttönsä myös muussa elämässä. Jotain täytyy laittaa likoon, mutta pääomaa täytyy aina suojella.

Harri on oppinut lukemaan pelaajia myös netissä tapahtuvien siirtojen perusteella. Jos vastustaja tekee siirtonsa usein nopeasti, hän todennäköisesti pelkää eikä malta siksi harkita siirtojaan. Hankalin vastustaja on aina sellainen, joka kykenee vaihtelemaan pelitapaansa ja panostensa kokoa.

Omien tekemisien analysointi, pelityylin vaihtelu ja kassanhallinta ovat Harrin mukaan pokerissa kaiken a ja o. Riskejä täytyy ottaa, mutta riskien tulee olla hallittuja. Hermojen täytyy pitää joka käänteessä eikä koukkuun jäämiseen ole varaa, työhön kannattaakin suhtautua työnä.

Entisenä kilpaurheilijana Harri tähtää aina voittamiseen, mutta sen lisäksi hän haluaa jatkuvasti kehittyä. Mietimme, miten osa huippu-urheilijoista syttyy voittamisen ideasta, mutta toisille toimii paremmin, kun keskittyy vain omaan tekemiseen ja päästää irti lopputuloksesta.

Päivän päätteeksi saan Harrilta tekstiviestin:

Täsmennän vielä. Pyrin aina voittamaan jokaisen turnauksen, mutta pelaaminen ei saa perustua pelkoon. Pelko saa tekemään vääriä päätöksiä, scared money never wins. Pakkovoiton tarvetta minulla ei ole – se johtaisi vain vääriin päätöksiin.

Posted in keskittyminen, menestys, oppiminen, stressi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *