Valikko Sulje

BLOGI


ASIAA STRESSINHALLINNASTA

Stressiä ei voi välttää. Painetta syntyy jatkuvasti, ja meitä painavat erilaiset asiat, tilanteet ja ihmiset, omista ajatuksistamme puhumattakaan.

Koko kevään on tuntunut, että edessäni olevalla tarjottimella on tungosta. On monenlaisia töitä, sitoumuksia, haasteita ja tavoitteita. Moni juttu kiinnostaa, mutta kaikelle ei riitä voimavaroja eikä aikaa.

Nyt olen tehnyt raivaustöitä. Olen opetellut pitämään puoleni entistä jämäkämmin ja sanomaan ei myös suurissa asioissa, vaikka tuo ei aiheuttaa muissa hämmennystä. Jos jonkun energiat uuvuttavat, valitsen seurani viisaammin. Jos annan oman voimani pois, tulen vain vihaiseksi.

Olen päästämässä irti myös joistain velvotteista ja sitoumuksista, niin ihania kuin ne ovatkin olleet. Fokus on kevättä kirkkaampi ja huomaan, että olen saanut elää huolista vapaita hetkiä todella paljon. Huolia voisin toki kyhätä monestakin asiasta, mutta mitä hyötyä siitä olisi?

Elämää voi kohdata myös ilman, että huolestuu.

Posted in keskittyminen, rajat, valinnat

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *