Valikko Sulje

BLOGI

ASIAA EGOILUSTA

Joskus tuntuu, että yksinkertaisimmat ratkaisut ja lähestymistavat ovat ne parhaat. Jos elämästä tai vaikkapa mentaalivalmennuksesta haluaa tehdä monimutkaista salatiedettä, myös se on varmasti mahdollista.
Eräs urheiluvalmentaja sanoi kerran, että Suomessa valmennetaan usein tuskan kautta. Tuloksena on liuta jännittäviä, epävarmoja tai tyhjää uhoavia urheilijoita. Innostaminen on kuitenkin yksi valmentajan tärkeimpiä tehtäviä, eikä tuska yleensä innosta ketään.
Meillä suomalaisilla on välillä kummallinen tarve “näyttää” muille. Että kuinka hyvin lähtee, miten nopea olen, mitä osaan ja kuinka minulle ei kukkoilla.
Sellainen mahdollinen menestyminen ei ole sitä luonnollisinta, vahvinta sorttia, koska silloin henkinen kantti on vahva vain silloin, kun menee hyvin ja tulee onnistumisia.
Olen sitä mieltä, että sinun ei tarvitse näyttää tai todistella kenellekään yhtään mitään, oli asia tai alasi mikä tahansa. Kokeile sen sijaan omaan elämääsi ja asiaasi keskittymistä. Miltä tuntuu, kun nautit siitä mitä teet ja menet pieni askel kerrallaan kohti itsellesi tärkeitä tavoitteita? Jos välttämättä haluat näyttää jollekulle, näytä itsellesi miten pystyt kehittymään ja ylittämään omaa mukavuusaluettasi.
Näyttämisen halusta tai pakosta kumpuavat sekä ylimielisyys että alemmuudentunne, eikä niiden kanssa ole kovin helppo elää.

Posted in itseluottamus, itsetunto

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *