Valikko Sulje

BLOGI

ASIAA STRESSINHALLINNASTA

Tapaan työssäni välillä ihmisiä, jotka kokevat olevansa tilanteessa, josta ei ole ulospääsyä. Tällaisia ihmisiä on karrikoiden kahta sorttia, ja heidän asenteensa on hyvin erilainen.

Ensimmäinen sortti jumittuu ongelmiin ja epäonnistumisiin, joista osa on kuviteltuja. Tällaiset ihmiset vatvovat ikäviä asioita mielessään, tulevaisuuden kauhukuviin upoten. He ovat joskus myös laiskoja, ah niin mukavuudenhaluisia ja halukkaita syyttämään toisia.

Toinen sortti jaksaa uskoa, että epäonnistumiset ja vaikeudet voi kääntää voimavaraksi ja vahvaksi henkiseksi kantiksi. He ovat valmiita pysähtymään, katsomaan tilannettaan mahdollisimman rehellisesti ja tekemään töitä itsensä kanssa. Juuri tällaiset ihmiset saavat usein nauttia työnsä ja nöyryytensä tuottamista palkinnoista, eikä heidän tarvitse kovin kauan seistä selkä seinää vasten.

Meissä kaikissa on enemmän tai vähemmän molempaa sorttia. Mieleeni tulee vanha rukous, jossa viisas vanha nainen lausahtaa ne ratkaisevat sanat:
“Älä muuta olosuhteitani. Muuta minut.”


P.S. Mitä on asenne? Se on tapa ajatella.

Posted in asenne, masennus, muutos, vastuullinen hyvinvointi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *