Valikko Sulje

BLOGI

YKSI MENTAALIVALMENNUKSEN SESSIO ENSIMMÄISELLE NOPEALLE

Olen siinä kummallisessa tilanteessa, että asiani ovat vallan hyvin. Pari viikkoa olen ihmetellyt ensinnäkin sitä, että käsissäni on selkeästi ikään kuin ylimääräistä aikaa. Se on kummallinen tila sen jälkeen, kun on pitkään tehnyt kovasti töitä. Mieli intoilee jo uusia projekteja, mutta heinäkuussa ehdin vetää myös henkeä ennen rikasta, kiireistä syksyn aikaa.

Olen nyt jo vuosia tehnyt valtavasti töitä kehittääkseni mentaalivalmennuksen sarkaa. Osa tehdystä työtä on ollut hakuammuntaa, josta totesin, ettei tämä johda minnekään. Vuosien aikana olen kuitenkin huomannut, että kun riittävästi ahkeroi, mahdollisuudet alkavat lisääntyä. Voin rehellisesti sanoa, että olen kokenut työssäni monia epätoivon hetkiä yrittäessäni työllistää itseni ja löytää niitä tahoja, jotka ovat valmiita myös maksamaan osaamisestani.

Raha. Niin. Kolme vuotta sitten moni urheiluseura ja muu asiakas sanoi, että heillä olisi minulle vaikka kuinka paljon töitä, mutta rahaa ei löydy.

Aina kun törmäsin seinään tai vastahakoisuuteen, etsin toisen reitin, jolla pääsin eteenpäin. Ja aina pidin fokukseni siinä, miten paljon hyvää saan aikaan työlläni ja miten paljon tämä työ minulle antaa. Nyt minulla on asiakkaita, jotka ovat valmiita myös maksamaan siitä, mitä minulta saavat.

On kannattanut olla sisukas ja rohkea. Uskallan sanoa ääneen, että en ole täydellinen, mutta olen hyvä siinä, mitä teen. Jo pitemmän aikaa työni ovat tulleet minulle ja minun ei ole tarvinnut “kuin” tehdä ne. Yleensä saan työni sitä kautta, että joku suosittelee osaamistani johonkin suuntaan. Parhaita mainoksia ovat olleet ne urheilijat, jotka ovat onnistuneet nousemaan näennäisestä isosta montusta kärkisijoille.

Jos tekee töitä oman juttunsa eteen ja uskoo siihen mitä tekee, eikä anna periksi, työ usein palkitaan. Tämän kevään olen saanut tehdä töitä lukuisten urheilijoiden kanssa yhdeksän eri lajin parissa. Erityisen paljon olen saanut seikkailla jääkiekkoilun maailmassa, josta löytyy monta tasoa ja mielenkiintoisia ihmisiä. Jääkiekko onkin lähellä sydäntäni.

Olen myös oppinut yhden asian: olen sydämeni ja sisuni kanssa oikealla tiellä. Saan tehdä työtä, joka edelleen herättää minussa suurta intohimoa. Se intohimo pitää minut tikittämässä kohti uusia mahdollisuuksia ja kokemuksia kuukausi toisensa jälkeen, erityisesti silloin, kun olen ollut lopen väsynyt. Eräs asiakkaani sanoi äskettäin, että minusta näkee, että heittäydyn siihen, mitä teen. Se kommentti lämmitti mieltäni erityisesti.

Haasteet eivät lopu tähän lullausvaiheeseen, mutta nyt haluan kiitoksena antaa takaisin:

Heinäkuussa 2011 lahjoitan ensimmäiselle hyvät perustelut omaavalle, minulle sähköpostia laittavalle urheilijalle tai muuten tavoitteelliselle tämän tekstin lukijalle yhden puolentoista tunnin mentaalivalmennuksen session vastaanottotilassani Tampereella. Ajankohdan voimme sopia erikseen. Voit olla iältäsi mitä tahansa 12 vuodesta ylöspäin. Alaikäisiltä vaaditaan vanhempien suostumus.

Perustelut voi lähettää meilitse: minna@minnamarsh.com

P.S. Meitä suomalaisia usein ärsyttää, jos joku sanoo, että hänellä menee nyt hyvin. Saa ärsyttää. Ei voi mitään.
P.P.S. Muista kehua itseäsi. Se on paras tapa saada kehuja ja mieli kohti kattoa.

Posted in haasteet, inspiraatio, menestys, mentaalivalmennus

1 Comment

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *