Valikko Sulje

BLOGI

ASIAA JÄÄKIEKOSTA JA MENESTYMISESTÄ

Luin Fakta-lehdestä, että jääkiekon A-maajoukkueen päävalmentajalta on ilmestynyt hänen filosofiaansa valottava teos Menestyksen pelikirja. Ilahduin kovasti ja hämmästelin, kun en ollut aikaisemmin asiasta kuullut. Yritin löytää kirjan Tampereen Akateemisesta. Oletin, että näin jääkiekon MM-kisojen aikaan kirja olisi näyttävästi esillä tiskin läheisyydessä ja tarjolla jokaiselle jääkiekosta tai Jukka Jalosen osaamisesta kiinnostuneelle.

En löytänyt kirjaa suositeltujen teosten enkä urheilukirjojen joukosta.

Kysyin kirjaa lopulta Akateemisen myyjältä, mutta kuinka ollakaan, hänkään ei ollut löytää kirjaa. Lopulta se löytyi ihan liikkeen perältä liiketalouden kirjojen parista, ihan vaatimattomasti hyllylle ahdettuna. Sen kannessa ei komeile Jalosen kuva eikä mitään muutakaan näyttävää ja myyvää, vaan sangen ponneton graafinen esitys. Tuota tylsyyttä voivotteli Akateemisen myyjäkin.

Ehkä kokonaisuudessa ja markkinoinnissa on tapahtunut arviointivirhe. Meillä on Suomessa tällä hetkellä todellinen osaaja jääkiekon parissa, palkittu MM-tason valmentaja, jolla on kirjan sisällön perusteella paljon tärkeää kerrottavaa myös johtamistaidosta kiinnostuneille. Olisin toivonut kirjalle enemmän näkyvyyttä sekä visuaalisesti että sijainniltaan. On se sen arvoinen.

“Silloin on oikealla tiellä, kun tuntee kehittyvänsä itse koko ajan omassa tehtävässään. Johtaja tai valmentaja ei voi vain koko ajan antaa itsestään ulos maksimaalisella tavalla. Jos ei uudista ja lisää omaa osaamistaan, oman osaamisen pankki tyhjenee.” JJ 

“Virheitä tulee ja niistä pitää ottaa opiksi. Mutta päätöksenteon ja johtamisen pitää olla aina johdonmukaista, se luo uskottavuutta ja luottamusta. Poukkoilu sinne tänne on huonoa johtamista. Johdonmukaisuus tarkoittaa myös, että johtamisen avulla pitää luoda ennustettavuutta niin, etteivät päätökset vaikuta hatusta vedetyiltä.” JJ 

“Jokaisessa hankalassakin tilanteessa pitää miettiä, olisiko siinä sittenkin jokin voittamisen tai hyödyn mahdollisuus. Huono tilanne ei kohene, jos itseä lyödään kielteisyydellä ja kielteisellä ilmapiirillä sen jälkeen kun vastustaja on jo lyönyt.” JJ

“Miten voi muuten kokeilla rajoja tai kehittyä, ellei mene äärirajoille?” JJ  

Toivotan Jukalle äärirajatilanteita myös edessä oleviin MM-kisoihin.

Jukka Jalonen & Ilkka Lampi: Menestyksen pelikirja. Docendo 2012.Posted in menestys, oppiminen, urheilu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *