Valikko Sulje

BLOGI

ASIAA JÄÄKIEKON MM-KISOISTA
Suomi sai jääkiekon MM-kisoissa neljännen sijan, mutta enemmän hermojani koetteli Mertarannan kommentti kansakuntaamme jäävästä syvästä arvesta.
Ei tästä arpia jää. Egot kokivat kolauksia ja tuli tärkeitä opetuksia. 
Näytti edelleen kuin henkinen valmistautuminen olisi pelaajien omissa käsissä ja väitän, että moni pelaaja ei omaa käytännön työkaluja, joilla mieltä autetaan säilyttämään hallinnan tunne tiukassakin pelillisessä tilanteessa. Se näkyi joissakin peleissä selvästi. Keskittyminen ja rohkeus laukoa tulevat mielestä.
Tänään Jukka Jalonen peräänkuuluttaa maalienteon taitoa, johon pitäisi panostaa nyt entistä paremmin junnukiekkoilussa. Seuroihin suunnataan lipputuloista saatuja rahoja, jotta niillä olisi resursseja kehittää lupaavia kiekkoilijoita entistä paremmin. Toivottavasti joku oikeasti valvoo, miten ja mihin rahoja käytetään.
Tässä omat toiveeni juniorivalmentajille:

  1. Vaadi, mutta älä lyttää. Vittuilu on heikon valmentajan merkki.
  2. Kannusta, opeta, auta. Se on ykköstehtäväsi.
  3. Jos hermosi eivät kestä osaamattomuutta, työstä hermojasi. Soita vaikka minulle.
  4. Ota huomioon pelaajan haasteet ja lähtötaso. Jos olet itse ollut tähtihyökkääjä, et voi vaatia ihan samoja taidollisia ja asenteellisia lähtökohtia valmennettavalta. Auta pienin mutta systemaattisin askelin. Motivaatio voidaan kaivaa esiin ja työntekoa voidaan opettaa vielä SM-liigan kynnykselläkin. 
  5. Jos et usko valmennettavaan, hän aistii sen tavalla tai toisella. Älä suosi kaverisi poikaa, vaan auta jokaista, joka on valmis tekemään töitä. 
  6. Muista, että ykkössyy siihen, miksi hyökkääjä ei lauo, on pelko. Millaisia hyökkääjiä sinä kasvatat, niitä jotka pelkäävät vai niitä jotka omaavat vahvan itseluottamuksen? 
  7. Älä hauku pelaajia julkisesti. Jos pelaaja ei kunnioita sinua, se näkyy todennäköisesti hänen pelillisessä asenteessaan.
  8. Kiitä, vastuuta ja anna palautetta myös onnistumisista.
  9. Jos et osaa opettaa maalintekoa, pyydä apua. Soita vaikka Jari Kurrille.

Posted in keskittyminen, mentaalivalmennus, oppiminen, urheilu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *