Valikko Sulje

BLOGI

ASIAA MENTAALIVALMENNUKSESTA

Lyhyesti vielä ennen kuin vuosi vaihtuu toiseksi. Vanha jää ja vuosi vain paranee.

Päivän jännittävimpiä hetkiä tarjosi jääkiekon U20-MM-peli Ruotsi-Suomi, jonka naapurimaamme nuoret kiekkoilijat veivät reippahasti. Valmentaja Harri Rindell vaikutti pelin jälkeisissä kommenteissaan aidon tyrmistyneeltä joukkueensa huonosta pelistä, enkä voinut olla tuntematta jonkinlaista myötätuntoa heitä kaikkia kohtaan. En epäile, etteikö turnauksen eteen olisi tehty ja paljon.

YLEn jutussa kerrottiin Rindellin sanoneen, että (joukkueen) pinna ei vain kestänyt. Näitä ihan samoja selityksiä olen seurannut viimeiset kuusi vuotta suomalaisessa huippu-urheilussa, mutta eritoten jääkiekossa. Aikaisemmin koin paljon turhautumisen tunteita, kun jääkiekon päättäjät eivät vain olleet motivoituneen oloisia hoitamaan pelaajien pääpuolta parempaan kuntoon, mutta nyt jo tiedän, että tuulimyllyjä vastaan ei kannata taistella. Muutoksen tuulet puhaltavat miesten maailmassa vasta joskus tulevaisuudessa ja kaikella on aikansa. Asiassa kuin asiassa kannattaa kysyä saadaanko käytetyillä metodeilla toivottuja tuloksia.

Mutta kaikkien suomalaisten ja suomalaisten kiekkoilijoiden puolesta toivon, että syystä tai toisesta tulevana vuonna meidän pinnamme kestää entistä paremmin, olivat nuo haasteelliset kasvunpaikat mitä tahansa.

Keveitä tuulia ja sopivasti haasteita tulevalle vuodelle!Posted in jääkiekko, mentaalivalmennus, paine, stressi, urheilu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *