Valikko Sulje

BLOGI

ASIAA AJATUKSISTA

Ostin junaan lukemista. Silmä seuloi muotilehtiä, mutta kun amerikkalaisia ei ollut, valitsin luettavaksi Urheilusanomien MM 2013 -lehden. Sain hurjan tunnepiikin, kun luin lehdestä Jukka Jalosen haastattelun. Mutta koska Jalonen ei ymmärrettävästi halua ryhtyä jääkiekon messiaaksi, jätetään ylistykset väliin.

Jalonen puhui pelisysteemistä. Jääkiekko ei kaikkia asiakkaitani ja blogin lukijoita kiinnosta, joten selvennän, että pelisysteemi on jääkiekossa yleensä se järjestelmä, jonka mukaan joukkue pyrkii pelaamaan. Järjestelmän on viime kädessä luonut ja päättänyt päävalmentaja.

Viesti tutulle kiekkovalmentajalle vahvistaa, että olen ymmärtänyt asian oikein. Hän tähdentää: Pelisysteemi on pelaajan turvaverkko.

Tiedän kokemuksesta, että pelisysteemi voi olla pelaajalle myös rasite, jos pelaaja ei tunne systeemiä omakseen ja systeemi ei tuota tulosta.

Bingo!

Koko vapun olen ollut innoissani siitä mahdollisuudesta, että lähden ensin testaamaan itselläni tarkkaan valikoitua AJATUSJÄRJESTELMÄÄ, jonka mukaan pyrin toimimaan. Toki tällaisia hyväksi todettuja ajatuksia minulla jo on, mutta EI VARSINAISTA SELKEÄÄ JÄRJESTELMÄÄ, joista en pomppisi joissain tilanteissa mallikkaasti ulos egoni viemänä.

Jääkiekkoilija hyötyy siis pelisysteemistä (järjestelmästä), jos hän kokee sen itselleen sopivaksi ja joukkueelle toimivaksi. Uskon, että jokainen ihminen hyötyy myös itselleen sopivan, tarkoin valikoidun ja riittävän selkeän ajatusjärjestelmän löytämisestä. Tällainen ajatusjärjestelmä on automatisoituessaan jokaiselle myös turvaverkko.

Ja parhaintakin (elämän) pelisysteemiä on lupa muuttaa ja hioa tarpeen tullen, jos tilanne sitä vaatii ja elämä muuttaa muotoaan.

Uusi työkalu odottaa kehittäjäänsä, minua! Tiedän jo mistä lähden liikkeelle.

Tulkaa asiakkaat, mentaalivalmentaja on valmis.

Saavuttaaksesi tarvitset ajatuksen. 
Sinun on tiedettävä mitä teet ja 
se on todellista valtaa. 
– Ayn Rand
Posted in jääkiekko, Jukka Jalonen, mieli

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *