Valikko Sulje

BLOGI

ASIAA IDIOTISMISTA

Olin tammikuussa 2012 erityisen väsynyt ja otin pari viikkoa rennosti. Luin tuona aikana psykoanalyytikko Robert A. Johnsonin omaelämänkerran Balancing Heaven and Earth. Johnson oli aikoinaan suuren Carl Jungin oppilaita. Tässä muutama ote Johnsonin teoksesta:

Se mitä pidetään normaalina voi olla suuri vaara lahjakkaille ihmisille, koska normaalius on jotain, mikä kuuluu keskinkertaisille ihmisille. Sen sijaan, että patologisoitaisiin ihmisiä, joilla on ollut lapsuudessaan poikkeavia kokemuksia, voidaan heitä auttaa löytämään oma neroutensa. 

Kreikankielestä tuleva sana idiootti ei alunperin viittaa älykkyyteen, vaan ihmiseen, joka on edellä aikaansa. Varmasti monet ihmiset olisivat lapsuuteni perusteella julistaneet minut idiootiksi. Koko elämäni on ollut epätavallista. 

Olen mielelläni idiootti siinä mielessä, että en ole tavanomainen.  Minun täytyi seurata elämässä polkua, joka oli oikea minulle kokemuksieni ja tarpeideni vuoksi, ja on paljon sellaisia ihmisiä, jotka yksinkertaisesti eivät voi elää normien mukaan. 

Seuraa ja kunnioita sitä suuntaa, johon energiasi näyttää luontevasti virtaavan; huomaa miten luonnolliset taipumuksesi vetävät sinua tietynlaisten ihmisten läheisyyteen.

Ehkä pahinta mitä ihminen voi tehdä itseään kohtaan on se, että hän ei kuuntele tarpeitaan ja jättää elämänsä elämättä. Itsensä kieltäminen johtaa ennen pitkää uupumiseen ja sairastumiseen jollain tasolla. Jokaiselle tekee hyvää oppia tuntemaan itseään niin hyvin, että tietää mitkä elämän polut ovat hänen tarpeitaan varten.

Olin eilen kouluttamassa insinöörejä ja tämä nimetön koulutuksesta tullut palaute ilahdutti ja antoi minulle voimia pysyä omalla polullani. Kiitos palautteen antajalle.

Ihana nainen. Hieno roolimalli ja johtaa edestä. Antoi itselle vahvistusta käyttää omaa elämää esimerkkinä työssä.

P.S. Iltalehden kannessa ihmetellään tänään miksi Jukka Jalonen on jörö (median suuntaan). Todella hykerryttävä lööppi ja kertoo toimittajasta enemmän kuin asiaansa keskittyvästä Jalosesta, joka saattaa mahtua positiivisesti idioottien kerhoon.

Posted in itsetuntemus, johtaminen, Jukka Jalonen, Jung, valinnat

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *