Valikko Sulje

BLOGI

ASIAA AJATTELUSTATapasin tänään uuden asiakkaan. Lähtiessään hän totesi: “Joo, tämä on ihan loogista!”

Osaan haistaa asiakkaideni tekemisissä ja puheissa aukot loogisuudessa. Varsinkin puhe paljastaa ajattelun laadun ja siinä olevat aukot. Minun tehtäväni on tuoda mahdollisuuksien ja tilanteen mukaan pintaan nuo aukot, minkä jälkeen aukkoja lähdetään korjaamaan.

Jos jääkiekkojoukkue lähestyy peliä epäloogisesti, sen riski epäonnistua kasvaa. Epäloogista voisi olla tuloksen jännittäminen keskittymisen sijasta tai se, että valmentaja sälyttää pelaajilleen liiaksi vastuuta heidän henkisestä valmiudestaan, vaikka pelaajilla ei oikeasti ole eväitä huoltaa henkistä kuntoaan. Logiikka ontuu.

Jos yritysjohtaja ei ole riittävän looginen ja keskity puheessaan olennaiseen vaan miettii miten hänen puheensa otetaan vastaan, hän todennäköisesti alisuoriutuu puheessaan. Lopputulos jää heikohkoksi. Hyvin loogista.

Jos ihminen haluaa elää elämänsä kovemmalla (suuremmalla) potentiaalillaan, mutta hänen ajattelunsa junnaa vanhoissa toimimattomissa malleissa, hän ei tule saavuttamaan suurempaa potentiaaliaan. Loogista sekin.

Jos ihminen solmii avioliiton ja haluaa siltä asioita a, b ja c, vaikka hänen luontaiset tarpeensa veisivät häntä suuntaan d, loogisuus ontuu ja parisuhteeseen ja ihmisen sisälle tulee isoja haasteita. Jälleen loogista.

Kirjassaan Shift psykologi ja johtajuusvalmentaja Jeffrey W. Hull argumentoi, että muutos on aina helpompi kestää, jos ja vain jos ihminen on henkisesti ja fyysisesti riittävän tasapainossa. Pelkkä henkinen kunto ei tee muutoksia kivuttomiksi, vaan tarvitaan myös fyysistä kuntoa. Loogista.

Olen alkanut kehittää menetelmää, jonka avulla jokainen voi löytää itselleen sopivan loogisen, mutta riittävän yksinkertaisen ajatusjärjestelmän. Tällä hetkellä testaan menetelmää itselläni ja oloni on ainakin näin aluksi huippu. Asiaa saattaa auttaa myös se, että olen viime päivinä juossut enemmän kuin koskaan. Eilen kehoni ilmoitti kello 20, että se ei ole vielä saanut juosta ja vastasin poltteeseen juoksemalla.

Kohti mielen ja kehon tasapainoa, loogisesti. Ei niin vaikeaa kuin usein luulemme.

P.S. Loogisuus sisältää aina myös sydämen ja intuition mahdollisuudet. Tarkkana saa olla, että emme “loogisesti” haali elämäämme lisää sitä, mitä on jo liikaa.

Posted in henkinen kunto, jääkiekko, mentaalivalmennus, mieli, muutos, tasapaino

2 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *