Valikko Sulje

BLOGI

ASIAA OMAKSI ITSEKSI KASVAMISESTA

Kaimani löysi aarteidensa joukosta lapun, jonka olin välittänyt hänelle lukiossa tunnilla noin 17-vuotiaana. Olin yllättynyt, miten vahvasti tunnistan lapusta nykyisen itseni. Se omin ja ainutlaatuisin “laatumme” ilmenee meissä jo lapsena, jos sillä vain on tilaa tulla esiin.

Jos et enää tiedä kuka olet ja mikä saisi sinut vielä syttymään, mieti millainen olit lapsena. Mistä pidit ja mistä innostuit? Millainen olisit mahtanut olla, jos sinulle olisi ollut tilaa kasvaa ja kukoistaa ihan siihen omaan suuntaasi? Jossain se ihminen on.

Joku sanoi koulutuksessani, että nuorena tuntui, että maailma oli auki ja sai olla henkisesti vapaa. Joka aamu mietti, että mikä mahtaa olla tämän päivän yllätys. Sitten tuo tunne katosi. 

Annan sinulle tehtävän.
Mikä mahtaa olla tämän päivän yllätys? 
Kysy sitä itseltäsi joka päivä.

Posted in henkinen kunto, ilo, kehittyminen, vapaus, vastuullinen hyvinvointi

2 Comments

  1. Nimetön

    Nuo lapsuuden posit tunteet ovat niin nopeita, välähdyksen omaisia ja hauraita, Kunpa niihin saisi voimakkaamman otteen. Tunnistan kyllä niiden voiman.

  2. Minna Marsh

    Se on jo plussaa, jos tunnistaa lapsuuden positiivisten tunteiden voiman! Jos nuo tunteet ovat vielä hauraita, niitä kannattaa RUOKKIA, antaa niille tilaa ja miettiä ovatko esteet niille omassa elämässä todellisia vai itse rakennettuja. Elämä on niin lyhyt… Kannattaa nähdä vaivaa sen eteen, että löytää taas sen tyypin, joka siellä sisällä oikeasti asuu. Sen myötä tulee onni. Näin on ollut ainakin omalla kohdallani, mutta prosessi ei ole ollut helppo, joskin se on ollut erittäin palkitseva.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *