Valikko Sulje

BLOGI

ASIAA OMAKSI ITSEKSI KASVAMISESTA

Kun elää täysillä, tapahtuu tosi hienoja juttuja ja pääsee vastatusten monenlaisten haasteiden kanssa. Puhuin ystäväni kanssa päivän kokemuksista puhelimessa. Ystäväni tokaisi: “Sinun kanssasi ei voi säikkyä pienistä.”

Koska olen kertonut julkisesti ajatuksistani, kokemuksistani ja elämänfilosofiastani, saan joskus kummallisia viestejä. Minusta on tehty testosteronilla kyllästettyjen supermiesten superviettelijä ja huonolla itsetunnolla varustettu puuma. On analysoitu korvani mallia ja kehoni rakennetta ja tehty sen perusteella monenlaisia johtopäätöksiä. Joku kuvittelee rakastuneensa minuun, kun on lukenut blogiani, vaikka ei ole koskaan kanssani puhunut. Sitten tulee runoa postiluukkuun.

En tiedä, mitä ihmisille edustan, mutta nimettömät yhteydenottajat edustavat minulle ihmisiä, joilla on jäänyt oma elämä elämättä. He kehittävät positiivisen tai negatiivisen fiksaation jostakin tai jostakusta, jota he ruotivat sitten tohkeissaan omissa oloissaan. Sanoja laitetaan suuhuni ja nuo sanat kertovat aina minulle tasan tarkkaan, miten kyseinen ihminen ajattelee ihan itse.

Ei kyse ole minusta. Kyse on siitä, mitä näiltä ihmisiltä heidän mielestään puuttuu. Muuten olisin fiksoituneille yhdentekevä.

Minusta on ihanaa olla minä. Rakastan elämääni, jota elän täydellä palolla.

Onko sinusta ihanaa olla sinä? Rakastatko elämääsi vai köhitkö eteenpäin käsijarru päällä? Oletko löytänyt itsesi ja uskallatko olla ihan sitä, mitä olet?

Voin kertoa, omasta kokemuksesta, että kun ihminen vapautuu olemaan ihan oma itsensä, alkaa tapahtua. Osa ihmisistä hermostuu pahasti ja he tekevät paljon kaikenlaisia juttuja, jotta menisit taas vähän pienemmäksi ja heidän tarjoamaansa muottiin. Osa heistä haluaa omistaa sinut, ja suuttumus voi olla suuri, jos et ole omistettavissa.

Iso positiivinen juttu omaksi itseksi kasvamisessa on se, että tulet näkyväksi kaikille maailman hyville tyypeille, ihanille ihmisille, henkesi heimolaisille ja kaikille, jotka tykkäävät sinusta juuri siksi, kun olet mitä olet! Ne, jotka pitivät sinusta enemmän feikkinä, pakenevat keihästensa kanssa lopulta muihin maisemiin.

Jos tanssit, tanssi ihan täysillä. Jos rakastat, anna mennä vain. Jos haluat laittaa jumalanpalvelukseen kirkkaanpunaista huulipunaa, anna hymysi levitä läpi salin. Jos haluat elää oman kutsumuksesi mukaisesti, anna verhojen heilua ja kyttääjien kokoontua.

Riippumattomuus toisten ihmisten mielipiteistä vaatii rohkeutta ja selkärankaa. Täysillä eläminen ei ole heikkohermoisille, koska rapatessa oikein hyvää elämää roiskuu ihan varmasti.

Posted in aitous, ilo, itseluottamus, itsetuntemus, itsetunto, kehittyminen, rohkeus

7 Comments

 1. Nimetön

  Täysillä elämistä on niin monta sorttia kuin on ihmistäkin.

  Ehkä tärkeää on osata kuunnella itseään ja ohjautua sisältä käsin?

  Jos jollakulla on koko ajan ns. sata lasissa, se saattaa kieliä myös itsensä kohtaamisen välttelemisestä ja voi johtaa pahimmillaan totaaliseen pysähdykseen.

 2. Minna Marsh

  Ns. sata lasissa voi tarkoittaa monta eri asiaa, myös tuhoavia elämäntapoja. Tekstieni yhteydessä on nimenomaan kyse oman itsen löytämisestä ja rohkeudesta elää itsensä näköinen elämä, jossa ihminen ottaa vastuun hyvinvoinnistaan.

 3. Nimetön

  onnea sinulle!

  minä vaikutan mielenkiintoiselta, niin usein sanotaan. en vain näe omassa itsessäni mitään mielenkiintoista. olen sokea sille. t. terapiassa käyvä totaalinen pysähtyjä

 4. Minna Marsh

  Totaalinen pysähtyminen voi olla joskus hyvä asia ja tarpeen. Eikä ihmisen "tarvitse" olla mielenkiintoinen – tärkeintä, että jotenkin ja vähitellen oppisimme rakastamaan itseämme ihan sellaisena kuin olemme. Olet arvokas ihan vain sen takia, että olet olemassa. Onnea myös sinulle matkallasi!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *