Valikko Sulje

BLOGI

ASIAA VAPAUTUMISESTA

Asiakas kävi eilen kolmannen kerran. Olen nähnyt saman ihmeen tapahtuvan useasti, mutta joka kerta ihmisen avautuminen, omaksi itseksi vapautuminen, koskettaa minua yhtä paljon. Se on sama kuin joku vetäisi minun ja toisen ihmisen välistä verhon – toisen ihmisen kirkkaammaksi tuleminen on yhtä konkreettista.

Tämä kyseinen asiakas haastoi minua mennen tullen. Otin hänet tervetulleena visaisena pähkinänä. En koskaan, koskaan ota vastuuta toisen ihmisen kehittymisestä, enkä myöskään kunniaa siitä. Voin ohjata, valmentaa ja avata, mutta ihminen kehittyy, kasvaa ja avautuu tiellään, jos hän on siihen valmis. Yleensä kun teen parhaani, asiakkaani saa hyviä tuloksia aikaiseksi nopeastikin, mutta aina kuitenkin omalla aikataulullaan. Kiitos muutoksesta kuuluu aina ennen kaikkea hänelle, joka suostuu luopumaan vanhasta ja toimimattomasta ja astumaan uuteen, aluksi epämukavaankin.

Tämä kyseinen ihana, haasteellinen asiakkaani sanoi paljon mielenkiintoisia asioita elämää pohtiessaan ja sain häneltä luvan jakaa kanssanne nämä kaksi.

1) Avioliittovuodet eivät ole mikään ansio.
2) Se, että elää kurissa ja järjestyksessä, ei ole mikään elämässä onnistumisen mitta.

Elämän rikkaus, elämisen ilo on tässä ja nyt. Kun vain saa sen verhon ensin vedettyä syrjään.

Pain runs deep, but joy runs even deeper.
– Robert Holden

Posted in henkinen kunto, ilo, itsetuntemus, kehittyminen, rakkaus, vapaus, vastuullinen hyvinvointi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *