Valikko Sulje

BLOGI

ASIAA MAAILMANKAIKKEUDEN AUKOTTOMASTA VIISAUDESTA

Urheilulehti 25/2015. 10 x mediatyrkky.

Taitoin leipää vuosien takaisen rakastajani kanssa. Huomasimme iloksemme, että olimme molemmat kasvaneet ihmisinä. Hänen mielestään minusta oli tullut lunkimpi. Salaa myhäilin tuolle sanalle ja ajattelin, että osuvaa. Ihmiset voivat kehittyä.

Hän kysyi, milloin alan työssäni tuoda enemmän esille henkisyyttä. Kysymys yllätti, koska en ole koskaan yhdistänyt häntä kovinkaan henkisiin arvoihin. Nyt huomasimme puhuvamme Deepak Chopran tulosta Suomeen. Tajuamattaan hän tuuppasi minua puhumaan enemmän myös henkisyydestä, onhan henkisyys se viitekehys, jolla tarkastelen aina omaa yksityisintä elämääni.

Olen ollut urani varrella tarkka siitä, että en puhu henkisistä asioista kuin siten, miten ne maallikon korvaan sopivat. Olen halunnut viedä vastuullisen hyvinvoinnin ja vapautumisen viestiä eri sektoreilla eteenpäin niin, että asia on ymmärrettävissä talonpoikaisjärjellä.

Suomalaiset ovat kuitenkin muuttumassa, ja Suomi muuttuu mukana. Ihmiset janoavat enemmän selkokielistä tietoa myös henkisyydestä, ilolla. Henkisyyden läsnäolosta on maailmamme täynnä konkreettisia todisteita: kun ihminen kuolee, hänestä jää vain kuori. Jotain olennaista on lähtenyt, jonnekin. Moni sanoo, että kyseessä voi olla sielu. Samaa mietti myös Juha Hänninen,  helsinkiläisen saattohoitokodin ylilääkäri, kun haastattelin häntä tulevaan kirjaani Mentaaliherätys! Kuolleessa kehossa ei ole enää se ihminen, joka siinä eli.

Sielu on totta. Karmastakin puhutaan, mutta vähän sitä ymmärretään.

Karma is a bitch, sanotaan. Karma tulee takaisin ja puree nilkkaan. Karma on sitä, että hyvät tekomme palaavat takaisin hyvinä asioina ja huonot tekomme palaavat takaisin huonoina asioina, sanotaan myös. Jos ihminen kohtaa paljon vaikeuksia, hänen on täytynyt tehdä jotain tosi pahaa, vaikka edellisessä elämässä, olen kuullut jonkun toteavan. Kaikki kertautuu ja kostautuu.

Ihan näin asia ei mene.

Mikään henkinen voima ei ole täällä kostamassa mitään kenellekään – kosto on aina pelokkaan ja siksi aggressiivisen ihmisen valinta. Elämä ei aggressiivisesti kuittaile täällä takaisin kenellekään. Pikemminkin elämä käy kanssamme jatkuvaa vuoropuhelua yrittäen ohjata meitä kasvumme kannalta oikeaan suuntaan, tarkasti ja aukottomasti.

Karma tarkoittaa, että me saamme eteemme kaikki ne kokemukset ja asiat, joita tarvitsemme kasvaaksemme.  Syyn ja seurauksen laki ei perustu kostoon, rangaistukseen tai vahingoniloon. Elämänlakina karma on hienovivahteinen yhtälö, jota ihminen ei voi älyllään täysin ymmärtää. Siksi usein nimitämme asioita sattumaksi.

Maailmankaikkeus on viisas ja kehitelmissään hyväntahtoinen, ja tuohon viisauteen voi luottaa. Elämän ohjauksen havaitsemista opetan tällä hetkellä monelle asiakkaalleni konkretian tasolla, uudenlaisen ajattelun ja toimivien reagointitapojen avulla. Joku työstää bisnestään, toinen menneisyyttään, kolmas ihmissuhteitaan. Eteen tulevia kokemuksia ja tilanteita voi aina muokata, laimentaa tai hyödyntää. Negatiivisuus tekee tiestämme vaikeamman ja luo huonoja tapoja, ja nuo tavat kertautuvat. Rakentavan ajattelun taito ja viisaat valinnat auttavat näkemään mahdollisuutemme ja kokemustemme annin tarkemmin.

P.S. Urheilulehti yllätti viime viikolla. Olin listassa sijalla kaksi. Sellaista karmaa.

Urheilulehti 25/2015. Iso syli.

Listan ykkönen Kaj Kunnas totesi, että olin jättänyt monta kovaa nimeä taakseni ja tuosta sijasta kannattaa olla todella ylpeä. Se on ansaittu, omalla olemisella ja tekemisellä. Hyvässä seurassa voi ratsastaa kesälaitumille. Henkisesti.

P.S. Jatkan töitä asiakastyön ja kirjoittamisen merkeissä, mutta blogi jää kesätauolle ja palaa elokuussa. 
Mahtavaa kesää! Ei valiteta säästä eikä muustakaan. This particular lifetime is short. 

Posted in henkinen kunto, kehitys, optimismi, pelko, pessimismi, tunteet, valinnat, vapaus, vastuullinen hyvinvointi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *