Valikko Sulje

BLOGI

ASIAA LOPPUELÄMÄN MERKITYKSELLISYDESTÄ

Hätäkaste toisen maailmansodan aikana

Joku heitti joskus Twitterissä, että miksi julistan.

Se nauratti. Olisin halunnut heittää takaisin, että ai niin kuin Jeesus, mutta en ole kiinnostunut Twitterissä rähjäämisestä pätkän vertaa.

Olen tehnyt uusia koulutusmateriaaleja, joissa vapautuminen ja intohimo ovat avainsanoja. Olen ollut yllättynyt, miten tutut bisnesmaailmassa ovat rohkaisseet minua puhumaan juuri näistä asioista.

Kirjani Mentaaliherätys! on menossa painoon, mikä tietää, että se on kaupoissa lähiviikkoina. Ilmoitan kyllä sitten. Muutama päivä sitten luin vielä tämän kirjoittamani kirjan ja olin hyvin liikuttunut. Kyseenalaistin myös itseäni: näin paatoksella olet kirjoittanut sydän auki elämisestä, rohkeudesta ja rehellisyydestä ja seisotko sanojesi takana.

Seison sanojeni takana.

Kiireessä ja haasteiden keskellä on helppo kasvattaa kuorta. Sydämen auki pitäminen on erittäin kovaa työtä! Aina vain kerros kerrokselta elämälle antautuminen ja avautuminen sydänjuuriaan myöten rehellisesti on ehkä vaikein koulu, jota kukaan voi käydä, kaiken paskan ja pahoinvoinnin keskellä.

Viktor Frankl oli itävaltalainen psykiatri. Hän selvisi Auschwitzista ja Dachausta toisen maailmansodan aikana. Natsit tappoivat hänen vaimonsa ja koko perheensä sisarta lukuunottamatta. Jo vuosia Franklin monet sanat ovat soineet päässäni. Ihminen voi valita suhtautumistapansa, tapahtui mitä tapahtui. Hän on sankarini.

Ehkä viestini ydin on tänään tämä: Älä kuseta itseäsi. Jos haluat mielekkäämmän loppuelämän, aloita työ sydämesi ja elämäsi kanssa heti. Aikaa ei kannata tuhlata, vielä ehdit.


Eivät olosuhteet tee elämää sietämättömäksi, 
vaan se, että elämästä katoaa merkitys ja tarkoitus.
 – Viktor Frankl

Posted in aitous, haavoittuvuus, henkinen kunto, intohimo, kehittyminen, kuolema, rakkaus, rehellisyys, rohkeus, vastuullinen hyvinvointi, Viktor Frankl

1 Comment

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *