Valikko Sulje

BLOGI

ASIAA TÄYDELLISESTÄ JÄRJESTYKSESTÄ

Ehkä vanhus tulee järkiinsä, kun sairaus runtelee hänen kehoaan.
Ehkä vanhus tulee järkiinsä vasta, kun kuolema ottaa tiukasti kädestä eikä päästä irti.

Viikkoja sitten tallensin muistiin tämän tekstin otsikon. Olen ajatellut sitä siitä lähtien, mutta kun on Intohimo-kirja vielä viimeisteltävänä, yrittäjän hommat hoidettavana, asiakastapaamisia ja muita projekteja, blogin täytyy välillä odottaa.

Linnun perspektiivistä ei ole sattumaa, ei lopullista erhettä, ei vikaan mennyttä maailmaa. Trump voitti vaalit, ja tästä kaikesta seuraa jotain todella hyvää. Niin on aina ollut kautta historian. Hyvä ei välttämättä näy tänään eikä ensi vuonna, mutta hyvää on tulossa. Joskus hyvä tulee kovan ja kitkerän jälkeen.

Jospa muistaisin, osaisin ja jaksaisin aina luottaa siihen, että yhdenkään ihmisen elämä ei ole turha eikä merkityksetön. Toiset ihmiset eivät valitse niin kuin me haluaisimme heidän valitsevan, vaan jokaisella on oma taipaleensa. Niin moni kuvittelee omistavansa lapsensa, puolisonsa, vanhempansa tai ystävänsä, vaikka ylintä tahtipuikkoa heiluttaa jokin muu.

Toiset ihmiset ovat meillä vain lainassa, opettamassa meitä sillä, mitä ovat. Ihminen on mitä on. Minulle kuuluu vastuu siitä, mitä minä olen ja mitä minä loppuelämästäni leivon siltä osin kuin voin siihen vaikuttaa.

Viime viikolla miehet ottivat villeinä yhteyttä. Uskon, että lähestyvä superkuu saattoi nyt lyödä tahtipuikkoa ja siinäkin kohdassa, kun minä kävin kovan taistelun itseni kanssa.

Tästä pidän kiinni: pyrin tekemään aina itseäni kohtaan oikein. Silloin se on myös muita kohtaan oikein. Kaikki eivät pyri tekemään oikein. Kaikilla ei ole taitoa tahi työkaluja.

Ehkä vanhus tulee järkiinsä, kun sairaus runtelee hänen kehoaan.
Ehkä vanhus tulee järkiinsä vasta, kun kuolema ottaa tiukasti kädestä eikä päästä irti.
Ehkä vanhus ei tule järkiinsä moneen sukupolveen.

Sekin on linnun perspektiivistä ihan niin kuin pitääkin.

Posted in anteeksiantaminen, henkinen kunto, intohimo, irtipäästäminen, luottamus, valinnat, vastuullinen hyvinvointi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *