Valikko Sulje

BLOGI

ASIAA TEKEMISEN LAADUSTA JA MERKITYKSESTÄ

Viime aikoina asiakkaikseni on tullut entistä enemmän keski-ikäisiä ihmisiä, jotka hakevat elämälleen suuntaa. He miettivät, voisiko heidän elämässään olla vielä edessä jotain uutta, jotain mielekkäämpää ja sytyttävämpää.

Olen ilolla seurannut tätä trendiä. On hienoa, että ihmiset eivät halua vaikkapa viisikymppisinä vain tyytyä näennäisesti turvalliseen loppuelämään. Suomalaisessa kulttuurissa on ollut liiaksi tapana eläköityä varhain ja hiipua hiljaa pois jo ennen sitä. Tämä aika kuitenkin tarjoaa ihmisille parempia työkaluja vanhojen murheiden ja muiden sisäisten esteiden käsittelyyn, jotta voimia ja elämäniloa riittäisi loppuun asti.

Kun olen kuunnellut ihmisten kuvailevan elämäänsä, olen huomannut, että moni suorittaa myös tärkeinä pitämiään asioita. Jos suoritamme, meistä tulee ennen pitkää kireitä ja ilottomia.

1. 
Suorittaminen on sitä, että vain tekee jotain. Suorittaminen onnistuu ilman, että homma sen kummemmin sytyttäisi. Suorittaminen on hyvä asia esimerkiksi minulle silloin, jos tiskaan, vaikka tiskaaminen ei minua kiinnostaisi, tai silloin, kun maksan laskuja, koska ne on hoidettava. Suorittaminen on sitä, että haluan hoitaa jonkin asian, vaikka ei huvittaisi ja sydän ei ole asiassa mukana, mutta näen asian hoitamiseen liittyvän selkeän hyödyn. 

2.
Suoritus on prosessia pisteestä a pisteeseen b. Se on usein mitattavissa varsinkin kysymyksillä “Teinkö?” ja “Miten onnistuin?”

  • raudan nostaminen punttisalilla
  • terveestä ruokavaliosta huolehtiminen päivän aikana
  • totuuden kertominen ratkaisevassa asiassa
  • parisuhteen hoitaminen
  • paremman työpaikan etsiminen
  • maalin tekeminen

Paras suoritus on sellainen, jonka takana on merkitystä ja siksi myös sydäntä. Haluan tehdä asian x, koska tämä on minulle niin tärkeä asia ja olen siihen sitoutunut. Suoritus voi prosessina olla lyhyt tai pitkä. Suoritus voi olla myös loppuelämän mittainen:

“Sitoudun tekemään asioita, jotka tekevät minut onnelliseksi.”

Jos asia on sinulle todella tärkeä, anna sille kaikkesi. Lopputulos ei ole tärkein, vaan se, että teit oikeasti parhaasi. Sekin on jo yhdenlainen lopputulos. Parhaansa tekeminen ei tarkoita, että pitäisi yrittää ylittää oma potentiaali. Riittää, jos potentiaaliaan oikeasti löytää, riittävän rennosti ja riittävällä sisulla.


Posted in henkinen kunto, ilo, intohimo, mentaalivalmennus, päättäväisyys, rohkeus, tavoitteet

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *