Valikko Sulje

BLOGI

ASIAA HELVETINMOISEN NÖYRYYDEN JA PÄÄTTÄVÄISYYDEN MERKITYKSESTÄPotilas menee käymään tutulla fysioterapeutillaan kroonisesti kipeästä selästään.
Potilas: “Antaisin mitä tahansa, jos pääsisin eroon näistä kamalista kivuistani.”
Fysioterapeutti: “No oletko tehnyt kotona päivittäin niitä harjoituksia, jotka annoin?”
Potilas: “No en oo.”

Rakas ystäväni tuli yökylään. Meillä oli hurjan hauskaa, ja työssä kertyneet stressikertoimeni laskivat. Ystäväni työskentelee sairaanhoitajana, ja hän kertoi yllä kuvailemani tarinan. Olemme hänen kanssaan molemmat sisupusseja, joita elämä on koetellut. Olemme ottaneet koppia koettelumuksistamme ja haastaneet itseämme kasvamaan peiliin usein katsomalla. Nauroimme, että jos kengässä alkaa kävellessä hiertää ikävästi kivenmurunen, me emme valita vaan yritämme siirtää kävellessämme kivenmurusta jalkapohjaan siihen kohtaan, jossa se hyvällä tavalla ikävästi hiertäisi juuri oikein. Tämä on tosi.

Jos olet mies ja harkitset ajan varaamista minulle, jotta tsekkaisit, millainen nainen minä olen, kehotan sinua siirtymään toiseen suuntaan.

Jos olet mies tahi nainen ja haluat varata minulle ajan odottaen, että minä ratkaisen ongelmasi ja sinun ei tarvitse tehdä kovasti itse töitä muuttaaksesi kenties mieltäsi ja tilannettasi, kehotan sinua siirtymään toiseen suuntaan.

Sanon usein asiakkailleni, että meidän keskustelumme eivät ratkaise mitään. Se ratkaisee kehityksen, mitä asiakkaani alkaa tehdä sisukkaasti omassa arjessaan tapaamisemme jälkeen. Viime aikoina olen käsitellyt asiakkaideni kanssa riippuvuuksia, sosiaalisia pelkoja, seksuaalisia ongelmia, tavoitteiden saavuttamisen keinoja, urakehitystä, masennusta ja epärehellisyyden taustasyitä. Muun muassa näitä. Asiakkaani laittavat kiitoksia usein yömyöhäänkin muuttuneesta itsestään. Vastaan heille usein, että kiitä itseäsi.

Heipparallaa. Lähden koiran kanssa metsään, kenties hyvä kivenmuru kengässäni.

Posted in mentaalivalmennus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *