Valikko Sulje

BLOGI

ASIAA TOISTEN IHMISTEN PAHUU… IHANUUDESTABlogini lukija ihmetteli ihmisten käytöstä ja ilkeyttä toisia kohtaan. Hän pyysi minua kirjoittamaan aiheesta.

Minua on helpottanut viime vuosina ajatella aina vain niin, että tällä planeetalla jokainen ihminen on omassa kehityskohdassaan. Joku junnaa pitkään asioissa, jotka ovat toiselle helpompia. Jokaiselle on tarjolla elämän hankalat oppitunnit, vaikka kaikki eivät halua tehdä töitä oman kasvunsa ja kehityksensä eteen. Kannattaa siis huolehtia omasta kehityksestään ja jättää toisten kasvu heidän omaksi asiakseen, elleivät he neuvoja halua. Esimerkki on aina paras malli myös toisille.

Olen nähnyt, miten joku on päässyt elämässään pitkälle melkoisen helpolla. Todennäköisintä on, että hän sitten myöhemmin pääsee elämänkouluun jonkinlaisten koettelemusten kautta. Vaikka miten näyttäisi, että jollakulla on aina vain helppoa, emme voi tietää hänen sisäisistä kärsimyksistään: yksinäisyydestä, masennuksesta tai peloistaan. Hulppeat ulkoiset puitteet eivät kerro mitään todellisesta menestyksestä, koska todellinen menestys on aina sisäistä ja ennemmin tai myöhemmin mielenrauhaa kasvattavaa. Kyllä, olen tavannut onnettomia ja stressistä sairaita miljonäärejä.

Miksi sitten olemme ilkeitä tai ikäviä toisia ihmisiä kohtaan? Koska emme osaa tai jaksa muuta. Taustalla voi olla addiktioita, traumoja, omaa pahaa oloa tai kömpelyyttä vuorovaikutustilanteissa.

Nyrkkisääntönä voisi sanoa, että jos ihminen on suht’ onnellinen omassa elämässään, hänen ei tarvitse jatkuvasti toisten kanssa rähistä.

Seuraavan kerran kun joku hyökkää, on inhottava tai muuten syö energioitasi, vedä terveesti rajaa. Älä uhriudu. Tee toisin, vaihda suuntaa, riko taika. Älä käytä toisen käytöksen loputtomaan miettimiseen paljon aikaa. Älä anna onnellisuuttasi toisen ihmisen käsiin.

Olen nähnyt joskus, että ihminen huomaa ajan ja oman kehityksensä tuloksena, että entisestä vihamiehestä tuleekin liittolainen. Aina niin ei käy, mutta joskus elämä yllättää.

Toiset ihmiset ovat hyvässä ja pahassa meille arvokkaita opettajia. Ainakin opimme sitä, missä meillä on vielä työmaata. Jos joku on sinulle aivan kamala, kiitä kokemuksesta. Opettaja on ilmestynyt, ja sinä päätät, mitä oppitunnista saat.

*****

Olen ollut merkillisen flunssan riivaama jo kolmisen kuukautta. Aina kun paranen tai luulen parantuneeni, haa – poskiontelotulehdus! En juuri koskaan sairasta, mutta ymmärrän hyvin, että muutto Helsinkiin ja opintojen yhdistäminen työrintamaan olisivat olleet koetus suurimmalle osalle meistä. Silti koen ilolla olevani täysin oikeassa paikassa oikeaan aikaan. Sykähdyttäviä projekteja meneillään, ja aivan huikeita asiakkaita – ihmisiä, joista niin välitän.

Tapasin myös ihanan miehen, jonka kanssa oli tosi helppoa. Muutenkin olen huomannut, että mieskokemukseni ovat koko ajan paranemaan päin. Minussa asuu pieni omassa arjessaan miehen rinnalla hyvinvoiva ja osaava nainen. Suhderintamalla kriteereitäni ovat basic-asioiden (lojaali, rehti, rohkea) lisäksi nämä:

  • pora pysyy käsissä (ei ihan must, mutta toivottavaa)
  • tykkää koirista
  • ei halua olla kanssani lähinnä siksi, että tietää minut julkisuudesta
  • syö ihastuttavia ja terveellisiä vegaaniruokiani
  • kestää aikataulujani eli välillä täyttä kalenteriani.

Hellurei ja hellät tunteet! Luotetaan elämään ja tehkäämme parhaamme. Kauheasti lentosuukkoja kaikille.

Posted in asenne, ilo, kasvu, kehittyminen, kehitys, luottamus, rajat, tunteet, vastuullinen hyvinvointi, viestintä, vuorovaikutus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *