Valikko Sulje

BLOGI

ASIAA OMAAN TEKEMISEEN KESKITTYMISESTÄ


Elämässä voittaja ei ole hän, joka voittaa. Elämässä voittaja on se, joka yrittää tehdä parhaansa.

Menestys on sivutuotetta sille, että olemme tehneet parhaamme. Menestys voi olla ulkoista, mutta ulkoinen menestys ei koskaan tuo kestävää onnellisuutta. Rahan tai meriittien saavuttaminen ei takaa sisäistä hyvinvointia, ja ilman sisäistä hyvinvointia meillä ei ole kovin paljon hyvää.

Parhaansa tekeminen itselle tärkeissä asioissa on joskus tuskallista, fyysisesti tai henkisesti, mutta saavutukset, pienet tai isot, sisäiset tai ulkoiset, tuovat iloa, sellaista iloa, jonka vain kovasti yrittänyt ja vanhoja raja-aitojaan ylittänyt voi tuntea.
Eikö tärkein tavoite olisi aina ihmisenä kasvaminen? Se ei tarkoita, ettemme voisi hyväksyä tässä ja nyt itsemme jo sellaisena kuin olemme. Ihmisenä kasvamiselle on hyvä suunta se, että haluamme kasvaa rohkeammiksi, rehellisemmiksi ja tasapainoisemmiksi.
Ystäväni ihmetteli, kun en muistanut erään tuttuni suuria ammatillisia saavutuksia kovin tarkkaan. Kiinnitän asiakkaideni kanssa huomiota heidän saavutuksiinsa ja tavoitteisiinsa, koska se on olennaista työssäni, jotta voin auttaa asiakkaitani pääsemään heille tärkeisiin tavoitteisiin. Mutta yksityiselämässäni minulle on täysin sama, onko jollakulla paljon rahaa, mitalit kaulassa ja kaunis ulkomuoto. Tärkeintä on, onko tuo ihminen hyvä tyyppi – rehellinen, vilpitön, kiltti ja luotettava.

“Henkinen tolkkusi tekee sinusta voittajan tai häviäjän.”
Jos huomaan siviilielämässäni, että joku haluaa lähelleni, koska hän on lukenut minusta jostain ja kiinnostunut ennen kaikkea julkisuuden takia, en ole innokas päästämään häntä lähelleni. En tarvitse bändäreitä enkä faneja yksityiselämääni. Tunnen joitakin julkisuudesta tuttuja ihmisiä, mutta en myöskään halua viettää siviilissä aikaa julkkisten kanssa, elleivät he tunnu oikeasti hyviltä ihmisiltä. En tarvitse yhtäkään julkisuudesta tuttua sirottamaan tähtipölyään päälleni, koska tähtipöly lisääntyy ympärilläni ihan niin, että huolehdin omasta henkisestä kasvustani parhaani mukaan ja tahkoan elämässäni asioita ja projekteja, joista olen iloksi asti syttynyt. Ei se lopputulos, vaan se, että yritin, elin, tein, ihan itse – enkä toisen “paremmuudessa” roikkuen.
Minulla on paljon tekemistä. Kolme tärkeintä projektiani ovat nyt asiakastyön lisäksi seuraava kirjani, verkkokurssin tekeminen urheilijoille ja syksyllä alkava podcast. Ihan itse otan vastuuta siitä, mitä teen tai jätän tekemättä, mutta oma potentiaali on kuin metsä, jossa on monta polkua ja paljon tähtipölyä.
Olen viime aikoina tuntenut merkillistä rauhaa, kiinnipitämättömyyttä ja täydellistä luottamusta elämään. Tämän kasvaneen tasapainon eteen teen myös paljon töitä. Tasapaino on kuin kiikkulauta, joka helposti kolahtaa pois balanssista, ellemme ole hereillä itsemme kanssa. Minulla on sisäinen varmuus siitä, että haasteellisessa ja ihanassa elämässäni kaikki menee nyt ihan oikein päin, ja itsestäni on kiinni se, elänkö elämää, joka jää eletyksi vai elämättömäksi.
Posted in epäonnistuminen, henkinen kunto, keskittyminen, menestys, mielenrauha, ratkaisukeskeisyys, tavoitteet, vastuullinen hyvinvointi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *