Valikko Sulje

Elämällä on meille

kaikille oma HOPS

 

ASIAA TANSSISTA HYVÄN JA PAHAN VÄLILLÄ

Rakkautta me olemme syvimmältä olemukseltamme, ja mitä enemmän rakkautta tunnemme sydämessämme, sitä enemmän sitä meille tulee.
– Deepak Chopra

 

Olin tilanteessa, jossa näin paljon hyvän ja pahan taistelua. Hetkeäkään en antaisi pois tästä arvokkaasta kokemuksesta. Olin kuin tutkimusmatkalla traumoihin, ihmisten erilaisiin suojamuureihin ja myös omaan historiaani ja kipupisteisiini.

Yksi arvokkaimpia oppeja on ollut se, että viisas Elämä on luonut yksilölliset HOPSit meistä jokaiselle. HOPS eli henkilökohtainen opetussuunnitelma on minulle jotain ihan muuta kuin sinulle. Tiedän jo, että minun kuuluu opetella tässä elämässä mm. myötätuntoa ja anteeksiantoa. Se tarkoittaa sitä, että olen opettelut näkemään, miten ihmiset oikeasti tekevät parhaansa sillä tietoisuuden tasolla, jolla he sattuvat olemaan. Jos ihmiset pystyisivät parempaan, he tekisivät parempia valintoja.

En opi anteeksiantoa vain valoa kohtaamalla. Mutta pääsen valoon anteeksiannon kautta.

En usko syyttelyyn. Uskon vastuun ottamiseen.

Viisas Elämä antaa yksilöllisen opetussuunnitelman mukaisesti meistä jokaiselle kokemuksia ja ihmisiä, joiden avulla voimme tarkastella haavojamme ja sitä, missä meillä on vielä olennaista hiottavaa. Joskus nuo kokemukset ja ihmiset tulevat raskaissa tunnelmissa ja kolkoissa kaavuissa, mutta ilman niitä olisi vaikeampi arvostaa valoa. Mikään ei jalosta niin paljon kuin kärsimys, jos vain sen jalostusarvon näemme.

Kun paha haastaa: “Saanko luvan”, voit aina vastata: “Juuri nyt en voi tanssia kanssasi.” Tanssi aina hyvän puolella. 

Toivon, että sinulla on rakkautta elämässäsi. Ennen kaikkea toivon sinun muistavan, että sinä olet se rakkaus, jota mahdollisesti vielä etsit.

 
Posted in kärsivällisyys, kehittyminen, rakkaus, suhteet, toipuminen, trauma, vastuullinen hyvinvointi, viha

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *