Valikko Sulje

Millaista kokemusta luot seuraavat 144 päivää?

|

“ANNA ARVOJESI NÄKYÄ”

Tätä kirjoittaessani vuodenvaihteeseen on 144 päivää. Korona koettelee koko maapalloa, ja varmuudella kukaan ei tiedä seuraavan vaikean yhteiskunnallisen koettelemuksen aikataulua. Kädessäsi on kuin pieni oma maapallosi: voit oppia ohjaamaan olotilaasi ja rakentamaan tulevaisuuttasi ilolla ja päättäväisyydellä. Millaisia arvoja sinä seuraat?

Kuka tai mikä sinua vie ja mihin suuntaan? Ovatko arvosi epämääräiset vai muutatko ne käytännön toiminnaksi, jolla rakennat elämääsi?

Vastuun ottaminen on aikuiseksi kasvamista

Tunnen monta ihmistä, jotka eivät ole vielä pystyneet ottamaan vastuuta siitä, millaista tulevaisuutta he rakentavat. VIELÄ! Onneksi jokainen päivä tuo mukanaan monta mahdollisuutta havahtumiseen.

|

Millaisia arvojasi tunnistat?
“Parhaat tavoitteet ovat sopusoinnussa ihmisen arvojen kanssa.”
Kirjasta Mentaaliherätys! Opas henkiseen kuntoiluun.

|

Elämä koettelee, ja jokainen koettelemus on mahdollisuus. Tunnen myös useita ihmisiä, jotka ovat alkaneet rakkaudesta itseään kohtaan miettiä, millaisilla käytännön askeleilla he voivat rakentaa itselleen vielä parempaa, itsensä näköistä lähitulevaisuutta.

Mihin sinä keskityt päivän aikana? Haluatko parisuhteen? Toimiiko parisuhteesi? Oletko tyytyväinen työhösi? Onko sinulla hyviä ihmissuhteita? Miten tulet juttuun itsesi kanssa? Mitä haluat luoda jo nyt ja yksi päivä kerrallaan juuri siihen kokemusmaailmaasi, joka tulee kohdallesi vuoden vaihtuessa 144 päivän päästä?

Anna arvojen näkyä toiminnassa

Jos huomiosi alkaa keskittyä mahdolliseen toiseen epidemia-aaltoon tai siihen, mitä otsikoissa tänään ennustetaan, alat olla olosuhteiden armoilla. Mitä enemmän pelkäät ja koet olevasi ulkoisen maailman vietävänä, sitä enemmän menetät todellista voimaasi. Elämästä tulee yhtä selviytymistä.

On toinenkin tapa elää. Ajelehtimisen tai vain selviytymisen sijasta voit alkaa miettiä, mikä on arvolistallasi tärkeämpää kuin jokin muu. Arvostatko rahaa, turvallisuutta, seikkailua, ihmissuhteita vai terveyttä? Hyvää fyysistä kuntoa, uuden oppimista, mielenrauhaa vai luontoa? Mikä menee arvolistallasi minkäkin ohi?

Millaisia ihmisiä ihailet tai pidät esikuvana? Mikä heissä tukee arvojasi?

Vaikka sinulla on todennäköisesti monenlaisia arvoja, voit oppia tunnistamaan mitkä arvot ovat missäkin elämäntilanteessa sinulle tärkeimmät. Kirjassani Mentaaliherätys! on aikaa kestävä monipuolinen arvotesti, jonka avulla voit tunnistaa omat arvosi.

Tiedätkö jo arvosi ja elätkö niiden mukaan? Ovatko arvosi vain joskus opittuja tapoja kuin muinaisjäänteitä edellisiltä sukupolvilta vai palvelevatko ne sinua NYT tuomalla sinulle elämäniloa ja kokemuksen siitä, että elämäsi ei mene ohitsesi sillä välin, kun olet sivustaseuraajana?

Arvosi kertovat, millainen olet tänään

Kun tunnistat arvosi ja pidät ne mielessäsi, hyvien valintojen tekemisestä tulee huomattavasti helpompaa – koska harva meistä haluaa syrjiä itseään loputtomiin tekemällä itseään vastaan.

Minulle on ihan huikean tärkeää rakentaa itseni näköistä elämää. Se on myös innostavaa, vaikkei aina helppoa. Kunnioitan myös sitä, että jokainen asiakkaani on omanlaisensa. Iloitsen aina, kun kuka tahansa löytää omaa ilahduttavaa suuntaansa ja rohkaistuu sitä kohti kulkemaan, mahdollisuuksien mukaan.

Arvosi voivat muuttua, jos ja kun sinä muutut, mutta arvojesi tunnistaminen ja niiden pohjalta ponnistaminen tuovat merkitystä elämääsi.

Täydennä itseäsi varten nämä ajatukset tämän hetkisen ymmärryksesi mukaan:

  • Arvostan tällä hetkellä arjessani eniten…
  • 10-30 vuotta sitten arvostin enemmän…
  • Mihin haluan keskittyä loppuvuoden ajan?
  • Haluan kehittyä ihmiseksi, joka arvostaa ________________ ja toimii siksi ________________.

Minun vastaukseni menevät näin:

  • Arvostan tällä hetkellä arjessani eniten aktiivisuutta, ajankäyttöä ja empaattisuutta.
  • 10-30 vuotta sitten arvostin enemmän hyvää ulkonäköä ja ulkoisia saavutuksia.
  • Mihin haluan keskittyä loppuvuoden ajan? Työkenttäni kehittämiseen ja sisäiseen selkeyteen.
  • Haluan kehittyä ihmiseksi, joka arvostaa ykseyttä ja toimii siksi yhteisen hyvän eteen.

Positiivinen ajattelu voi olla arvo

|

Podcastini Minna&Neighbors starttasi kolmannen kautensa. Kuuntele nyt kauden ensimmäinen jakso. Tulossa syksyn aikana mielenkiintoisia vieraita Saksasta, Uudesta Seelannista ja tietenkin Suomesta.

|

Tilaa uutiskirjeeni!

Saat heti lahjaksi stressitestit itsearviointiin.

|

Posted in arvot, mentaalivalmennus, valinnat, vastuullinen hyvinvointi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *