Valikko Sulje

Mitä jos se jättää mut forever?

(Case Study ihmissuhteesta)

|

Riita nousee taas jostain. Vuoden päästä he eivät muista, mistä se sai alkunsa. Mutta kun ristiriitatilanne syntyy, se ottaa heidät haltuunsa. Tasapaino alkaa keikkua.

Mies ja nainen, toisiaan rakastavat, reagoivat tässä suhteessa vastakkaisesti.

|

Kun vanha pelko nousee

|

Mies haluaa päästä nopeasti pois, lähteä ulos jaloittelemaan, käymään kioskilla, katsomaan häntä viisaampaa kuuta.

Nainen ei millään haluaisi miehen lähtevän. Naisessa alkaa nousta jokin vanha sisäänrakentunut pelko, joka kuiskailee ikävänä hahmona sellaista ahdistavaa kuin

Mitä jos se ei koskaan tule takaisin?

Se ei ehkä tule koskaan takaisin.

En halua menettää häntä.

Millainen suru siitä aiheutuukaan, jos hän ei tule koskaan takaisin!

Mies laittaa lenkkarit jalkaan ja ottaa takkinsa. Oven kolahdus tuntuu naisesta niin kolkolta ja loputtomalta. 

Mitä jos toinen lähtee forever?

Nainen jää kotiin ahdistuneena ja levottomana, mielessään johtavana ajatuksena vain se, että mitä jos tämä on tässä ja toinen vain katoaa nyt. Hetkessä on lopullisuuden uhkaa. Nainen näkee ohikiitävinä kuvina kuin kauhutarinan kertauksena, miten miehen selkä loittonee yön pimeyteen ja sitten häntä ei enää ole.

|

|

Lupa olla inhimillinen

|

Tarja Törmänen on NLP-viestintävalmentaja. Hän on tarinan nainen, ja tämä tarina on tosi.

”Elämä on tasapainottelua. Meissä kaikissa on inhimillisiä piirteitä, jotka meidän kannattaa ensin oppia hyväksymään. Meidän on myös tärkeää hyväksyä omat inhimilliset, hankalat tai lapselliset, piirteemme ja puhua niistä, vaikka ne joskus hävettäisivät.”

Tarja painottaa, että omasta inhimillisyydestä ei tarvitse päästä eroon. Toki parisuhteessa kannattaa työstää sellaisia omia piirteitä, joita toinen ei kestä, tai piirteitä, jotka vahingoittavat oikeasti jommankumman elämää.

Kun Tarjan pitkäaikainen elämänkumppani lähtee riitatilanteessa haukkaamaan happea, Tarja jää valtaustilan alle.

|

Tunnista valtaustila

|

”Minuun iskee valtaustila. Se on sitä, että jokin kurja tunne ja päähänpinttymä valtaa minut. Saatoin ennen soittaa toisen perään kymmenen kertaa, mikä tietenkin tuntui hänestä omituiselta. Nykyään hän jättää kännykän kotiin halutessaan olla hetken itsekseen.”

Kun Tarja uskalsi puhua miehelleen ääneen olonsa ja valtaustilataipumuksensa, mies tuli vastaan. Molemmat ovat oppineet ymmärtämään paremmin toistensa tarpeita. Helpotus on ollut suuri, kun asioita on voinut sanoittaa. Mies on oppinut sanoittamaan Tarjalle tilanteen faktat hyvin selkeästi, koska tietää, että se auttaa toista:

”Lähden vain kävelemään. Haluan olla nyt itsekseni. MINÄ PALAAN tunnin päästä.”

Tarja tuntee yhä tuttua pelko riidan noustessa, mutta tuo tunne on jo pienentynyt.

|

Turvallisesti ja rakkaudella näkyväksi

|

”Suhteessamme pelkoni on nyt näkyvä. Jos pelkoni olisi piilossa tai emme käsittelisi sitä rakkaudellisesti, kumpikaan ei pystyisi toimimaan fiksusti ja toista tukien ristiriitatilanteissa.”

Rakkauden ja kunnioituksen ilmapiirissä on turvallista puhua vaikeista asioista. Se pätee kaikkiin ihmissuhteisiin, ei vain parisuhteisiin. Sellainen ilmapiiri rakennetaan yhdessä, yhteiseen asiaan panostaen.

|

|

”Jos asiat pidetään vuorovaikutustilanteessa piilossa, ne kasvavat ja saattavat syödä koko ihmissuhteen. Hyvään ihmissuhteeseen kuuluu asioiden tekeminen näkyväksi.”

Näkyväksi tekeminen ja näkyväksi tuleminen eivät tarkoita syyttelyä tai holtitonta käytöstä, joita perustellaan rehellisyydellä. Näkyvyys on oman inhimillisyyden ja haavoittuvaisuuden esiintuomista, aitona olemista.

Tarja vieraili äskettäin Minna&Neighbors-podcastissani kertomassa mm. siitä, mikä ero on rakastumisella, rakkaudella ja rakastamisella. Kuuntele ja anna hänen ajatustensa kohottaa sinuakin.

|

HYÖDYNNY ETUSI!

Tarja on myös monille tutun Era Nova -kirjakaupan toinen kauppiatar. Saat nyt 10 % alennuksen koodilla MINNA 30.9. saakka kaikista ostoksistasi Era Novassa. Koodille on oma paikkansa verkkokaupassa. Jos ostat puhelimitse tai kaupalla, mainitse koodi.

Era Novasta löydät henkisen kasvun ja kehityksen kirjoja, valmennus-, oraakkeli- ja tarotkortteja, suitsukkeita, voimaesineitä, pieniä patsaita sekä uniikkikoruja ja hyvällä intentiolla valmistettuja koruja.

|

Posted in mielenrauha, parisuhde, viestintä, vuorovaikutus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *