Valikko Sulje

Mitä jos elämä muuttuu unelmoinniksi ja paremman odotteluksi?

|

Opin kauan sitten, että moni unelmoi halki elämänsä tekemättä unelmansa eteen minkäänlaista ulkoista tai sisäistä työtä. Ei konkreettista tossua toisen eteen, ei sisäisen työmaan purkamista, jotta unelma voisi todentua joksikin todelliseksi.

On ihanaa unelmoida, koska unelmointi voi voimaannuttaa hetkeksi ihan viimeisen päälle. Ajatus ihanasta kesämökistä järvenrannalla, rakastavasta kumppanista tai paremmasta työpaikasta voi siivittää alakulon hetkeksi positiiviseen lentoon. Olen tuntenut myös ihmisiä, jotka unelmoivat kumppanin kuolemasta, jotta sitten ei tarvitsisi enää kestää minkäänlaista väkivaltaa. Unelmia kun on niin monenlaisia.

Pyrin siihen, etten unelmoisi vaan pikemminkin kuulostelisin itseäni suhteessa tähän maailmaan. Kuulostelen kehoani. Olen kosketuksissa sisäisiin signaaleihin, jotka varoittavat, puskevat, kehottavat tai ilmoittavat, että nyt on mahdollisesti uuden aika ja pitäisi tarttua tuumasta toimeen. Joskus signaalit ovat ulkoisia, jotka saattavat ilmestyä vihjeinä ja toistuvina ilmiöinä havahduttamaan ja auttamaan meitä oikealle tielle. Ulkoisia signaaleja voivat olla vaikkapa YT-neuvottelut, havahduttava nettijuttu tai läheisen lausumat sanat.

Pyrin siihen, etten unelmoisi vaan pikemminkin kuulostelisin.

Psykiatri Jungin oppilas Robert A. Johnson puhui elämäkerrassaan kauniisti ilmassa olevista hennoista langoista, joita meidän olisi hyvä oppia huomaamaan, vaikka ympärillä olisi kovastikin muutosta ja myllerrystä.

Myös runoilija Walt Whitman tiesi jo aikanaan, että jalkakäytävät ovat täynnä postikortteja, joilla elämä yrittää saada huomiomme:

The sidewalks are littered with postcards from God.

Mutta mikä merkitys on sillä toivolla, johon kiinnittyy ajatus jostakin entistä paremmasta?

|

Tuntuuko elämä vähän myöhemmin paremmalta?

|

Unelma muuttuu toivoksi ja mahdollisuudeksi, kun alat tehdä jotain haaveesi tai unelmasi suuntaan. Älä odota äläkä odottele, vaan luota siihen, että itseäsi kuuntelemalla rakentuu jotain entistä parempaa.

Siinä missä saamasi ohjaus voi tulla sisältäsi tai ulkopuoleltasi, myös tekemäsi työ voi olla sisäistä tai ulkoista. Sisäistä työtä ovat vaikkapa pelon kohtaaminen ja työstäminen, huonon tavan purkaminen, vastuun ottaminen tai vanhasta traumasta eheytyminen.

Ulkoisen työn merkitystä ei kannata väheksyä. Joku alkaa kirjoittaa kirjaa, toinen opettelee käymään lenkillä tai salilla, kolmas lähettää pelosta huolimatta lopulta muutaman työpaikkahakemuksen tai tärkeän viestin käräjäoikeuteen.

Ulkoinen muutos voi tuoda elämään ja oloon helpotusta, se on selvää. Usein elämään löytyy enemmän iloa, kun alkaa oikeasti kuunnella itseä ja tehdä sen mukaisia ratkaisuja, vaikkapa niitä jalkakäytävien postikortteja ensin lukemalla.

Olen ensimmäisenä myöntämässä, että ei ole helppoa aina ymmärtää ja kuulla omia sisäisiä signaaleja. Maailmassa on niin paljon hälyä ja omassa mielessä myös. Joskus kaltaisillani herkillä ihmisillä on se etu, että sisäinen paine kasvaa nopeasti kamalaksi tunteeksi, jos alan tehdä itseäni vastaan.

Unelma muuttuu toivoksi ja mahdollisuudeksi, kun alat tehdä jotain haaveesi tai unelmasi suuntaan.

|

Enemmän on enemmän -tauti on salakavala

|

Moni menee siihen lankaan, että uskoo maailman valloittamisen, lottovoiton, parisuhteen tai julkisuuden tuovan lopullisen ratkaisun ja kestävästi paremman olon. Sellainen ajattelu on aina egoon eli pieneen mieleen pohjautuvaa käsitystä elämästä.

Jos et jo nyt kykene rakentamaan päiviäsi ja oloasi sellaiseksi, että näkisit, miten paljon hyvää on nyt, et tule kokemaan kestävää onnea, vaikka unelma toteutuisi. Tulet vain sairastumaan “enemmän on enemmän” -tautiin, jolloin sinun täytyy jatkuvasti yrittää korjata sisäistä tyytymättömyyttä hankkimalla enemmän sitä tai tätä.

Silti kannustan sinua aktiivisuuteen sinulle tärkeiden asioiden parissa. Ei haahuilua, vaan ohjausta siitä käsin, että hyväksyt ensin tämän hetken ja kaiken siinä – ihan tällä sekunnilla. Unelma voi olla terve kehotus johonkin suuntaan.

Michael Beckwith on upeasti todennut, että kun olet missä tahansa hankalassa tilanteessa, kysy itseltäsi:

Jos olisin valinnut tämän tilanteen itse, miksi olisin sen valinnut?

Mikä oppi piilee kussakin (hankalassa) tilanteessa? Missä on mahdollisuus? Missä oikea suunta? Mitä olen oppimassa kenties juuri tänään? Ja mihin suuntaan se oppi haluaa minua suunnata?

Jos et tiedä vastausta, odota, tee hyviä siirtoliikkeitä tänään hyvän tulevaisuutesi eteen ja anna selkeämpien vastausten piirtyä esiin.

Tutustu myös 6 askelta hyvään itsetuntoon -etäryhmään!

Myynnissä nyt ja vielä ehdit mukaan.

Terve itsetunto -ryhmä nyt Zoomissa

|

Posted in valinnat

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *