"Minna Marsh on älykäs ja herkkäaistinen nainen, jota kannattaa sekä ihailla että hieman pelätä."
– Petteri Sihvonen, jääkiekkopersoona

"Ihailen miten aito olet. Haluan lainata tuota piirrettä sinulta - en ollakseni kuin sinä, vaan enemmän niin kuin minä."
– Huippumyyjä ja asiakkaani palautteessaan


Mentaalivalmennusta kokopäiväisenä ammattina vuodesta 2007

Minna Marsh
Kuva: Rami Marjamäki


Toimin kutsumustyössäni. Aloin jo 20-vuotiaana perehtyä henkisen hyvinvoinnin kysymyksiin lukemalla paljon, koska olen halunnut oppia, miten voin selvitä vaikeista lähtökohdistani huolimatta. Tarjoamani teoriat ja metodit olen aina testannut ensin omassa elämässäni. Olen käytännössä itseopiskellut tähän työhön, koska Suomessa ei mentaalivalmentajaksi voi vielä valmistua. Psykologin tai urheilupsykologin työ ei ole minua kiinnostanut, vaan olen halunnut työskennellä omalla persoonallisella otteellani, käytännönläheisesti ja ilman liiallista sidettä mihinkään tiettyyn koulukuntaan.

Käyttämäni metodit pohjautuvat mm. kognitiiviseen psykologiaan, aivotutkimuksiin ja talonpoikaisjärjen käyttöön. Olen erityisen kiinnostunut haasteellisista pähkinöistä. Jääkiekko on lähellä sydäntäni.

Laitan työkentälläni likoon omaa elämääni ja persoonaani. Haluan johtaa edestä ja olla esimerkkinä sinulle, joka etsit potentiaaliasi ja haluat elää elämäsi niin, ettei se jää elämättä. Jaettu haavoittuvuus on yhteinen voimavara. Rohkeus ja rehellisyys ovat tärkeitä arvojani.

Olen asunut viisi vuotta Kaliforniassa. Koulutukseltani olen filosofian maisteri. Ennen mentaalivalmennusta toimin viestintä- ja markkinointitehtävissä.

Olen viime vuosina kirjoittanut kolme tietokirjaa. Tällä hetkellä kirjoitan neljättä kirjaani, aiheesta selviytymisen taito, ja opiskelen työn ohessa elokuvakäsikirjoittamista. Vaikka intohimoisena ihmisenä teen paljon, minulla riittää aikaa myös sinun asiallesi.